Året 2012

Året har varit relativt bra! Om jag får säga det själv.. Jag har växt enormt mycket som person. Att inte haka upp mig på småsaker, och slutat bry mig i de människor som bara traskar över mig. Min ridning har utvecklats mycket detta år och det kan jag inget annat än tacka dessa underbara instuktörer jag ridit för och de ponnyer jag suttit på. Jag och Pluto har utvecklats gode mycket vi också. 
 
Januari, februari, mars, aprill; Kommer knappt i håg något från den här månaden hehe. Men jag lärde känna mina vänner ännu bättre, jag tog grönt kort, och gjorde mycket mer!
 
Maj; Jag fick äntligen börja rida Pluto mycket mer på ridlektionerna. 
 
Juni; Sommarlov! Ridläger. Då utvecklades jag och Pluto nå enormt i hop. Jag hoppade han mycket mer, och han var ju inte alls så välutbildad i hoppningen, utan han kastade sig mer över hindrerna. I dressyren utvecklades vi också, mycket, mycket. Och de sista dagarna gick allt som en klocka, över hindrerna som dressyren. VI utvecklades i hop! Inte nog med det badade vi hop, och jag lärde känna nytt folk, och hade så otroligt roligt ihop med alla som deltog på ridlägret. 
 
Juli; Norgeresa till släkt. 
 
Augusti; Var mycket i Boden. Red hem Uriel från betet. Pluto blev såld till lilla söta Hanna, och jag skulle vara medryttare, allt var perfekt!
 
Hösten kom.. Pluto var i en busperiod *suck*.. Vissa pass blev rent åt jag vet inte vad när jag red honom och vissa blev hur bra som helst. Hanna och Pluto debuerade deras första tävling ihop, med rosett! Och Pluto skulle för första gången tävla hoppning på en miniklubb (40 cm). Ponnyn var supertaggad, och tyckte det var svin kul.. Sen fick vi ett skit 4-fel, men jag var hur nöjd som helst och ponnyn också! 
 
 
Red även Pessoa mycket under hösten, och han lärde mig mycket! Så fin han är..
 
 
 
Vintern kom.. Pluto debuterade 50, de behöver vi inte ens prata om.. Vi kom in i en dålig period.. Allt gick kaos när vi försökte ta oss över ett hinder. 
Pavve började bli bätte och har börjat känna på lite smått med trav :') 
 
STOCKHOLM.. Får jag ju inte glömma! Så kul vi hade, träffade kända bloggare, Stockholm horse show, shopping, fixning av hår. Denna resa var oslagbar.
 
Började även rida Chira litegrann på slutet av året. Startade även kuriren med hon, vi klickade välldigt bra! Dock kan jag ju inte säga att jag är så nöjd över resultatet i hoppningen på kuriren, men vi hade roligt i stället för att bråka! Och dressyren gick som en dans på rosor, iaf på framridningen och i LC:1. 
 
Startade även decemberklubbisen med Pluto och Chira. Kan då säga att ponnyerna FÖRVÅNADE mig! 
 
Känner mig lite glömsk som knappt kommer ihåg våren.. Kan då lungt säga nu att Pluto har slutat med sina dumheter. Och att allt flyter på perfekt nu! Han och Hanna går det hur bra som helst för i dressyren, och jag håller på för fullt med hoppningen. Han har verkligen börjat förstå nu, och taxerar in mycket bättre+att han har en positiv inställning till hinder. Han kommer verkligen bli en toppenponny. Vi skyndar sakta! Under årets lopp har jag också jobbat jättemycket med shettisen Mojje som förövrigt är Pavves hagkompis. Känner verkligen att jag och den lilla huliganen byggt upp något slags förtroende och respekt för varandra. Kan till-lägga att förra vintern var han i pricip omöjlig att hantera utanför stallet.. Men det har blivit sååå stor skillnad!
 
Detta år har varit hur bra som helst, och nästa år ska bli ännu bättre!
 
Gulstjärna till er som orkade läsa allt! ♦
 
/eveline
KOMMENTERA (0)
publicerat i E V E L I N E / länka inlägget

   

Har jag fått EN TILL ponny ?!?!?

hehe ,neeeeeej  ...
 
 
Men något jag har totalt glömmt att berätta det , men Benji är min bäbis nu !
Jag älskar han så himmla mycket så det går inte att  beskriva .. Han har hela livet frammför fsig och allt ! Gud va kul vi kommer ha .. MEn det är synd att han är c-ponny .. Men den dagen den sorgen , han är ju inte slutmätt än ;)
 
Och nu undrar säkert många varför ag köper en outbildad 6 årng som nästan bara har stått i en hage hela livet , och som varit i svergie ca 1,5 år .. Jo , han har ett hjärta av guld ... Och det räcker låååångt !
 
Han är värkligen värd sin vikt i guld ♥
   
 
kommer en före och efter bild på han någon dag ...säger jag bara ... ;)
 
// Amanda
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Dagens plander

Mamma tog stallet , så då blir det en ganska lungn dag .
 Jag ska fara och åka skridskor med Oscar och Jesper , sedan vet jag inte .Kanske hittar på något ;) Men jag måste iaf städa klart mitt rum ..-.- 
 
Men nu måste jag gå ser jag på klockan , hajhaj
 du ska bara veta hur jag saknar att sitta på din rygg ♥
 
// Amanda
 
 
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Mina Julklappar

♥ En Hvpolo jacka . Superfin ! Den är marinblå med en lite mörkare vit kant , och lite jusblått :)
Ett bar bruna Horselife ridbyxor . ett ord , MUMMA !
Svarta bakskydd till Lorden .
En brun nosgrimma , men tyvärr så gick den sönder 4 gången jag andvänder den :(
En ponny .... ;)
Ett brunt schabrak . ( jag köpte det till mig själv )
En brun lädergrimma !
♥täckbyxor.
Underkläder 
♥ en Shopping dag med mamma i luleå ! 
 

Det var mina julklappar , och jag är mer än nöjd ! :)
 
// Amandda
KOMMENTERA (3)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Gullisar!

Ser att det är många som kikar in på bloggen även om vi inte uppdaterat nå! Ni är ju för bra! Men efter nyår kan jag då LOVA att jag kommer tillbaka med nya bilder, bra uppdatering och massa annat skojs kommer, det kommer ev ut ny design och header. Och vi har planer för våren 2013, så missa inte det! Ha det superskojsigt de sista dagarna av året nu så kommer vi tillbaka nästa år med SUPERUPPDATERING! 
'Världens underbaraste lilla ponnypojk♥'
 
/evelinee
KOMMENTERA (0)
publicerat i E V E L I N E / länka inlägget

   

God jul!

God jul på er! Har varken haft ork eller lust att blogga.. Har iaf i dag, pussat godjul på mina fina hästhjärtan♥  Tagit mig en tur i skogen med en glad häst som tog några ärevarv utanför hagarna när han lyckades komma lös själv haha. Nåja, det är jul. Julklappar och julstämning i huset! Mys. Sett julfilmer på TV och ska nu fortsätta göra det. Ni får ha det toppen resten av de timmar som är kvar av julafton och hoppas ni alla är nöjda med dagen trots kylan. Ha det bra så länge, vill inte blogga när jag verkligen inte har lust eller har några bilder som är nya. Så nu ska jag FOTA som bara den nuder jullovet och kommer tillbaka med toppen uppdatering!
/eveline
KOMMENTERA (0)
publicerat i E V E L I N E / länka inlägget

   

Dör lite

Bästa på länge ♥♥♥ .... ingen av deras låtar har varit bra , men denna är nog bäst !
 
// Amanda
KOMMENTERA (1)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

FREDAG

Kort samanfattning om fredag.. Jorden ska gå under, vi kommer överleva, jag ska till stallet, pyssla med kaninerna, gå ut med hunden. Lalalala!
 
/eveline
KOMMENTERA (0)
publicerat i E V E L I N E / länka inlägget

   

Ridpass på Lady 8/12

  
Fina Lady♥
 
/eveline
KOMMENTERA (1)
publicerat i E V E L I N E / länka inlägget

   

Glader!

Är så himla glad just nu! Livet rullar på och nu är det äntligen JUL-LOV! Tjoho. Hyfsat nöjd med mina betyg för terminen, godkänd i allt så jag vet ju att jag klarar mig bra fast jag stressar med stallet på kvällarna! Tre veckors ledighet nudå att få vila upp sig, finally! Insåg precis vilken underbar skola jag går på också, inte för att jag gillar skola, läxor, plugg osv.. Men klassen kan man ju alltid gilla! 
Förövrigt sitter jag här med Mimmi och är allmänt speedad... Vill bara ut, ut, ut och göra något, och de har vi gjort, snöbadat. Och nu mumsar vi på isglass haha.
Åsneponnyn får stå för bildeeen ♥
 
/eveline
 
KOMMENTERA (0)
publicerat i E V E L I N E / länka inlägget

   

Dagen osvosv!

Skolan har bara dansats igenom idag.. Nog om det, iaf! Är för ett tag sen hemkommen från BRK, varit möte med sisu om US värdegrunder osv. Välldigt bra faktist!  Har sen tagit mig en lugnare barbackatur med Pluto i djupsnön. Han tyckte det var jättekul! Älskar verkligen att se han sprudla av glädje♥ 
 
Och när jag väl pratar om snö, kan vi väll passa på att slänga in en sommarbild ;-)
 
/eveline
KOMMENTERA (0)
publicerat i E V E L I N E / länka inlägget

   

Arg på mig själv..

Ååh jag blir så arg på mig själv när jag tar åt mig så mycket om vad folk säger och tycker och massa blablabla.. Ger de chanser igen. Och sen blir sviken. Vill bara lägga mig ner och dö.. Hatar att jag så lätt ska förlåta människor.. Men 2013 SKA bli ett bra år. Ska sluta ta åt mig, inte bry mig om vad folk tycker och tänker. Ska stå upp för mig själv, och ha skinn på näsan. Slut på tramset med att låta människor traska in i mitt liv för trampa över mig, nee kör på den andra stilen jag.. Ha skinn på nästan och stå upp för dig själv! Tycker verkligen det är jätteviktigt, så nu kör vi 2013, bli ett toppenår!
Men det är tur jag har världens bästa vänner som alltid finns där och gör en glad! ♥
 
 
/eveline
KOMMENTERA (1)
publicerat i E V E L I N E / länka inlägget

   

mot varmare breddgrader

från och med ikväll kommer jag inte blogga något mer på 2 veckor.
då drar jag nämligen mot varmare breddgrader - FLORIDA :D
 
är jättetaggad. har inte varit det innan, men nu har jag blivit det. fy satan så nice det kommer bli, kommer bada, sola och mysa.
 
eventuellt kommer ni få lite bilder och sådant under tiden jag är där, men annars får jag lysa med min frånvaro.
 
om vi inte hörs igen innan jul, så önskar jag er en RIKTIGT GOD JUL OCH ETT GÅTT NYTT ÅR!
 
vi ses igen den fjärde januari, med massa motivation och ideér!
 
 
/emilia
 
KOMMENTERA (1)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Skola

Hejsan ! Skulle åka till stallet idag men jag har mått skit hela natten , så vi skippar det ... Kommer vara öppen för frågor på bloggen , så det blir en liten frågestund :) denna gången är jag öppen för allt ! Inte bara hästar .

Jg vill skicka lite kramar till Eveline och Luleå ryttarna , dom har det lite tufft nu som ska lämna en mycket kär vän . Kramar på er ❤

//Amanda

KOMMENTERA (0)
publicerat i A M A N D A / länka inlägget

   

Depp..

Blir inget mer bloggande av vissa anledningar... En av dom är att ja läs..
 
(obesrvera att detta var länge sen)
Denna ponny gav mig ett så enormt självförtorende när jag verkligen var på botten i min ridning. Shit så mycket han lärde mig. Molstabergs High Power, en ponny som tagit mång ryttare till toppen idag! Vill tacka han för alla gånger han ens stått ut med mig på ryggen och lärt mig mer och mer. Minns så väl första gången jag skulle debutera mni första hopptävling i en LD (60 cm CR). Jag åkte runt och ponnyn hoppade, han gav verkligen mig ett förtroende att jag KAN! Men.. I sommras drabbades HP av fång, och har lidit nog, tyvär. Det är det bästa beslutet för honom. Och han har haft många människor som brytt sig om honom. Kommer sakna honom. Världens finaste High Power♥♥♥
 
Ni får en bild på detta otroligt fina ekipage, Marie och HP! Så himla fina och duktiga dom varit ihop.. Styrkekramar♥
 
/eveline
KOMMENTERA (2)
publicerat i E V E L I N E / länka inlägget

   

Dagen

Jag hade sovmorgon till 9 och sedan for jag och åkte skridskor tills 12 . Sedan hade jag bara 2 lätta lektioner och sesan slutade jag . Då drog jag och en kompis till stallet och red ponnyerna .Det gick faktiskt väldigt bra ;) 
 
Vi fixade snabbi i stallet och sedan for vi och kollade på när Emilia och Evelines grupp hade gymkana . Grymma ni var Brullor ;)! Nu sitter jag hemma och dör ihjäl för att Emilia ska åka imorgon , kommer sakna henne så enormt ♥ Kära syster ♥♥♥
 
Men nu står pappa här och säger att jag ska stänga av datorn och sova .. Får ta och göra det ! 
 
En söt bild på min syster och hennes ponny Yoghurt :)
 
// Amanda
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Kuriren dressyren

// Amanda
KOMMENTERA (2)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Ful bildbomb på Benji



Helkassa bilder tagna med min iphone ! Men ponnyn är fin det är iaf sant !
/ Amanda
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Vill ni veta vad jag gör Inter dagarna när jag inte bloggar ?!

Följ mig på instagram !!

KOMMENTERA (0)
publicerat i A M A N D A / länka inlägget

   

Bilder

 Detta var beji i sommras , OSHIT vilken skillnad det är på ponnyn ! och på mig ..   Han är värd gult !
Vi skulle igentligen inte ha någon till ponny , men vi visste inte om lordeb skulle hålla som ridhäst så vi brjade kolla på massvis med ponnyer . Men av alla ponnyer så fassnade jag för den avställda c-ponnyn som vari i svergie i ca 1 år .. Han är speciell , men kan kommer att bli något , det vet jag ♥
 
// Amanda
 
KOMMENTERA (1)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Godmorgon!

Hoppas ni alla får en toppendag! Medans jag ligger hemma och är sjuk.. Tur jag har världens underbaraste små  långöron hemma iaf! + Att det blir en hel del vampire diaries tittande, bästa serien så det bara smäller om det!
 
'Min allra bästaste bästa vän!♥'
 
/eveline
KOMMENTERA (1)
publicerat i E V E L I N E / länka inlägget

   

Maskerad hoppning med Svante

Jag fick låna en an ridskolans fina lektionshästar på maskerad hoppningen i lördags , och han är gansksa speciell men otroligt fin ! 
Han var ganska seg och stel ibörjan men han lossnade efeter några långrakor i full galopp ! (haha ) 
Han känes väldigt storhoppad men jag är ju van med mina små skitponnyer ;) Benji är maxad c och Lorden är ju bara 1,42.. Svante är ganska stor !
 Kan inte påbeka att min sitts är vacker på denna bild , men man är inte alltid perfetkt . Eller hur ?
 
 
/ amanda
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

nä , nu får jag skämmas igen

Har inte orkat blogga då jag har haft fullt upp och mått skit . Men NU NU NU är jag tillbaka med massvis med motivasion och ideer ! Jag har även något på gång så håll ögonen öppna !
 
en nycklicad bild på Benji idag innan ridtur.
 
// Amanda
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Llalalla

Helgen har varit toppen! I Fredags fick jag presenter, och är supernöjd med allt! Tömkörde Pluto, och så fin han var! Helt awesome alltså! 
På Lördagen var det julshow, luciatåg, höjdhoppning där duktiga Celise och Trine hoppade 140! Bjussar på film här nedanför, fyfan så grymma! ♥ Och mycket mer var det! Efteråt hoppade jag Pluto, är såå nöjd, älskar hans inställnig som han fått tillbaka (posetivt), mitt fina lilla hjärta, älskar dig mest i hela världen! ♥ Sen sov jag hos Malin, tagit det lungt, snackat och myst på! I dag följde jag och kollade när hon hoppade med sin fina Naromi för Mia. Så duktiga dom är! Bortsett från att min röst är borta och hostar upp lungorna, har helgen varit super! Men känns som att jag fått ta lite stryk nu... Feber. Fy och sjutton.. Ska vara frisk imorgon har jag bestänt haha.
Så sjukt grymma ni är! ♥
 
Älskade lilla ponny♥
 
/eveline
KOMMENTERA (1)
publicerat i E V E L I N E / länka inlägget

   

bilder från hopptävlingen, del 2

 
 
 
ni får ursäkta för välvända bilder, orkade inte ändra.
 
foto: Celise, www.syskonryttare.blogg.se, tack!
 
/emilia
KOMMENTERA (1)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget