kingslands updatecollection 2012

Kingsland kör ju på rosa i höst, det vet ni.
här är ett urval av deras produkter:
som ni kanske märkt har ju tex. Linn olsson blivit sponsrad med denna rosa kavaj av horsemark.se men det hon totalt har missat är att den har funnits på cheval ridsport ganska länge!
skämtade med mamma att jag ville ha den, hon såg ut som ett levande frågetecken för någon sekund...
/emilia
 
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

ett gott skratt förlänger livet right?

gillar mina ridstövlar och min fina säkerhetsväst. sen ser ni ju det heta modet på den tiden att ha ridstrumporna uppe på höften. snyggt eller hur?
/emilia
KOMMENTERA (1)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Dag 9 – Mitt bästa hästminne

Dag 9 – Mitt bästa hästminne
 

det måste nog vara ridlägerna, år 2010, 2011 och 2012. 
men sedan är ju kurirenmästerskapet en sak också som jag aldrig kommer att glömma. men det finns massa grejer, jag kan bara inte välja.
 
men ridläger är som så speciellt! jag var på luleå ridklubb år 2010 och 2011, det var kul men det andra året var det inte lika givande osv. men det var grymt kul med alla deltagare, vi spårade haha.
ridlägret 2010, hästen på bilden heter Zoraija.
/emilia

 
 
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Allt började med en bildlös annons..

Allt började med att en ponny i Boden sökte fodervärd, min pappa och min kompis mamma pratade i hop sig och tänkte väll ha det som en överraskning för mig och Rebecca, dock lyckades dom inte hålla det nå länge. Annonsen var bildlös och det var en 4 årig liten kille som var korsning emellan shettis/welsh. Men nog for vi allt och kikade på han. Det här var 2009..
 
Jag kommer i håg hur förväntasfull jag var i bilen på vägen dit. Minns det som igår. Väl framme, stod den lilla tjocka ponnyn i en hage på lösdrift, med en annan stor häst. Men söt det var han och kär i ponnyn blev jag direkt. Ville verkligen ha honom, det var något extra med honom jag inte förstod mig på.
Vi for dit en andra gång. Då skulle vi få prova rida honom. Sadeln gick inte på så det blev barbacka på en busig ungponny som inte varit riden på 1 månad. Hur skulle det gå? Det funkade välldigt bra ändå. Trots att han var pigg och ville springa. Men det gick. Något jag minns tydligt från den dagen var när vi skule tränsa honom, det gick inte. Ponnyn lös i stallet och gick absolut inte att tränsa.. Hemvägen därifrån, JAG VILLE VERKLIGEN ha honom! Var totalt såld i den ponnyn. Såklart är det Pluto jag pratar om! 
 
Veckan senare på Måndagen kom han, var ju såklart jätteglad hela dagen och kunde inte koncentrera mig en sekund i skolan. Det enda som gick i tankarna var att i dag kommer min och Rebeccas ponny! Sprang (bokstavligt) till stallet när jag kom hem. En ivrig, stressad, nyfiken ponny mötte upp mig i hagen när jag kom.
Kommer så väl ihåg när jag skulle ta in honom.. Ingen respekt hade han, sprang över mig.. När han var inne i boxen greps han av panik och var allmänt stressad. Så fort jag drog upp dörren till boxen pressade han emot en tills man inte orkade stå emot längre och sprang ut på stallgången. Men med lite hjälp av ägaren till stallet fick jag  till slut respekten av han och vi blev som kompisar. Han ville väl inte komma in från hagen när han hade mat kvar men hur lätt för en 10/11 åring är det att ta in en tjurig, UNGPONNY liksom? Han var välldigt rörig på gången när man borstade och pysslade med honom, men han började slappna av med tiden och kände sig allt mer trivsam med miljön i stallet. 
 
Första ridturen funkade hyfsat, så länge vi hade med sällskap gick allt superbra! Kommer i håg när jag och mina kompisar for ut med honom, egentligen förstår jag inte hur mina päron tänkte när dom släppte i väg mig på en FYRAÅRIG efter vägen med en kompis, lite bakut oså. Men kvar satt vi. Men situationerna blev inte alls bra i bland. Eftersom hans sadeljord inte gick runt och sadeln trängde på honom fanns det ju inget annat val än barbacka. Men sen fick vi en sadel av stallägaren som satt bra på honom, lite väl lång, men hellre att den sitter bra än tränger. Kommer i håg när allt gick så BRA! Travade fram och tillbaka efter vägen, utan hästsällskap, min lite äldre kompis Hanne var med. Så red vi på ängen och snöplumsade. Han älskade snön! Så skulle jag prova ta en galopp. Galopperade ca 5 galoppsprång och han tyckte det var jätteroligt och sprang på i snön (♥). Så kommer en traktor som såklart ska skrämma honom.. Han började tokbocka och jag for av.. Det tog tid att få fast han. Men satte mig ner och ropade på han, småvisslade som jag alltid gjorde för att få han nyfiken. Han kom fram till mig och blev en aning lungnare.
 
Sen kom den kalla perioden. Skrittade ca 2km med ledare efter vägen. Han var ju PIGG.. När kylan lugnade sig, började jag ta tag i ridningen lite mer, men då började han sticka med mig.. Och bara springa och brydde sig inte alls om ryttaren. Blev ju rädd då och skrek att jag inte ville ha den där dumma ponnyn.. Men när jag väl stod brevid honom i boxen, då grät jag och kramade om honom och sa att jag alldrig kommer skicka tillbaka honom, du är min bästis♥. 
 
Men såklart.. Tiden gick och vi fick inte ut något av ponnyn. De enda vi kunde göra var att skritta och trava med ledare, men jag gav flera försök och slutade alldrig, alldrig tro på honom. Sen kom beslutet från min pappa och Rebeccas mamma sida. Han MÅSTE tilbaka.. Jag var totalt förstörd, grät säker två veckor varje dag när jag gick där ifrån innan han skulle hem och räknade ner dagarna i huvudet. Sista dagarna var hemska var där från att jag slutat skolan vill säga senast tre till nio på kvällen. Jag struntade i att äta middag och umgås med familjen för att pyssla om min älskade, älskade, ÄLSKADE lilla ponny den sista tiden jag hade med honom. 
 
Sista dagen var hemsk.. Satt på han uppbunden i stallgången i en timme medans tårarna rann och jag kramade om honom, hårt. Ville alldrig släpa taget om honom, jag skulle ju alldrig få se han mer. Sista stunden i boxen med honom, stod jag bara där. Kollade på honom medans han stod och åt.. Gav han de sista morötterna och hans favorit blåbärsgodisar som var formade som hjärtan. Radade upp dom fint i hans krubba och lät han sedan äta dom. Trårarna sprutade... Kunde inget annat än bryta i hop.. Det allra sista jag sa till han det var. "Jag ska alldrig sluta bry mig om dig, vart du sen än är. Jag kommer att veta, du är bäst, min bästis♥".
Det var hemskt när jag gick därifrån.. Och det blev inte bättre av att åka förbi hans stall med skolbussen dagen därpå och veta att där står min finputtsade älskade lilla ponny och ska snart hem och jag kommer ALLDRIG få se honom mer. Grät hela skoldagen, låste in mig på toan, helgen.. Även om det kom en ny ponny och jag var glad för det. Jag GRÄT mig ändå till söms flera veckort efter.. Och bröt i hop när jag såg bilder på honom. Han betydde verkligen allt för mig.
 
Sen såg jag en bild på 'pixbox' som alla var inne på, på MITT ÄLSKADE HJÄRTA, PLUTO. Ridskolan (BRK) skulle ha honom. Jag grät, grät, grät.. Bönade och bad att jag fick byta tillbaka dit från där vart jag red då... Kunde göra vad som helst för att få rida på honom. Åkte dit till honom i hagen på sommaren. Allt jag kunde var att titta på honom.. Ville gå in i hagen och pussa och krama honom.. Men nepp, ajjabajja för att gå in i ridskolans hagar.. Samma dag bröt jag i hop flera gånger... Hade beslutångest.. Mådde inte bra alls av det. Tänk att ett djur kan betyda så mycket för en... 
 
Tiden fortsatte frammåt, jag red på en helt annan klubb. Följde med Rebecca ett antal gånger och pussade på han i boxen ända tills dom for där ifrån. Tårögd var jag allt. Men fortsatte kämpa på utan honom med mig. 
 
Ett år senare började jag rida på BRK igen. Kom igång välldigt fort på klubben, blev stallvärdinna och skaffade fadderponny och såklart fick jag bli fadder på mitt lilla hjärta. Tror nästan jag brydde mig om han överdrivet mycket.. Men jag älskade honom, han hade varit min. Det är så svårt att bara vända på allt.
Men märkte allt eftersom att han visste vem jag var, att han trivdes i hop med mig, att han fortfarande var min bästis. Följde efter mig, litade på mig. Det enda ordet jag hittar är tillit.
 
Började rida han lite smått då och då. Men jag var mer rutinerad då och såklart var det betydligt lättare att klara av en 6åring som han var förra året. Fick inte rida han så ofta, tyvär.. Min ridlärare tyckte jag skulle testa lite andra ponnyer. Men den ponnyn jag fortfarande stod vid varenda gång jag var där och putsade, pussade och skämde bort så var det alltid Pluto. 
 
Startade vår första miniklubb i dressyr, fick rosett. Och jag var jätteglad och stolt över min Pluto! 
 
På lektionerna fick jag rida med han lite över bommar oså men inge mer då han var outbildad vill säga helt grön i hoppningen förra hösten. 
 
Under våren nu i år fick jag börja rida han mer och mer, och det blev även mer hinder indragna då han hade blivit hoppad lite mer. Startade också en till dressyr som jag var mer nöjd över! Och startade en LC:1 i programridning. Kommer i håg känslan efteråt, han hade varit så fiin! 
 
Så red vi till bränslapaddocken med ridgruppen, allt satt helt perfekt! Hoppade bankar och vattengravar.
 
Så var det dags för ridlägret det var hur skojigt som helt och då fick jag & Pluto äntligen börja hoppa mycket mer hinder! Första dagen var KAOS... Andra dagen, gick klockrent, samma med resten av dagarna.. Från att på fem dagar gå från en första dag med avramling, inte hänga med och tappa han helt... Ponnyn lärde sig så mycket och utvecklades och blev hur fin som helst under ridlägret.. Även jag. Vi hoppade en oxer på 75, samma med räcke. Alltså kan ni förstå känslan jag hade efteråt?.. Vi hittade varann så bra, jag kände verkligen att nu är vi ett team i hop. Men det hemska var.. Jag hade fått höra att han hade fått ett bud, någon ville verkligen ha den här ponnyn! Men vem? Alla dessa tankar och funderingar fick jag gå med halva sommaren. När jag red han till betet, var det sista gången jag sa hejdå..? Jag kunde inte annat än gråta när jag red han sista dagen.. Jag visste inte om det var sista gången. Några veckor senare fick jag frågor om han var på prov osv.. Jag hade ingen aning, visste inte vad jag skulle tro eller vem jag skulle fråga. För ingen jag frågade hade något riktigt svar.
 
Så kom dagen jag fick ett samtal.. Jag blev så glad så jag nästan grät av lycka! Det var dom som hade budat på honom och just jag hade turen att känna hon! Jag skulle vara medryttare och hjälpa Pluto och Hanna. Så glad jag blev, och jag såg verkligen fram emot att hjälpa dom två som verkligen passar så bra i hop! Måste tacka er så mycket för att ni ville ha mig som medryttare, och hur glad jag blev, ni är guld värda! ♥
 
Den finaste ponnyn som finns, ♥.
 
Nu har jag och Pluto i hop debuterat våran första hopptävling, och det var även hans första.
 
 
Är dom inte bara för söta i hop, ♥.
 
/eveline
KOMMENTERA (0)
publicerat i E V E L I N E / länka inlägget

   

Dag 8 - Min hästs vardagsoutfit

Dag 8 - Min hästs vardagsoutfit
 

ja, jag har ju somsagt ingen egen ponny! men ja, amira har ju en sadel som förövrigt inte är så bra haha och så har hon ju tränset, martingal (endast vid hoppning och uteritt), schabrak osvosv. sedan har hon ett tvådelat eggbett och tränset är remont.
 
Men om jag ska dra Dixies utrustning så är det en sadel från Bates, av modellen caprilli. världens skönaste sadel haha. 
sedan har han ett träns också, men jag vet inte av vilket märke. han har ett pessoabett (inte det skarpaste dock) och en aachennosgrimma utan nosrem. 

Bates Caprilli Hopp.bmp

en sån här har dixie. 

/emilia

KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Stockholm horse show!

woopwoop! idag åker jag till stockholm med stallisarna! ikväll går tåget och jag är borta tills på måndag. 
 
jag är så jävla taggad!
 
vet inte riktigt vad jag ska köpa under tiden jag är där, antagligen något till mig själv eller till amira, vi får väl se. fått tillsägelse av mamma att inte köpa något mer schabrak iallafall... tråkmåns. 
 
har fixat tidsinställda till varje dag iallafall.

sihs_220x250.gif

en fin liten GIF som jag hittade.

/emilia

KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Godmorning!

Ska snart... Gå upp för att hinna med bussen till skolan osv. Sista skoldagen innan Stockholm med världens bästa stallbästisar! Kommer bli svinkul med massa shopping av framförallt hästsaker och den långa mysiga tågresan. Gjort ett långt tidsinställt, håll utkik efter det!

/Eveline

KOMMENTERA (0)
publicerat i / länka inlägget

   

Nu ?

Nu sitter jag hemma hoss tilda och chillar , snart blir det att åka buss hem och plugga o packa till hälgen då jag ska till Stocholm med massa fina männinskor imorgon kväll. HALALEUA !Men efter det blir det att fara och kolla när Emilia hoppar :) KOmmer bli en suerkulig kväll !

Ponnyna fick vila för att jag sluatade sent , och  att det är så kallt + att dom ick sig ett riktigt dressyrpass igår . Så om dom fick vila idag spelade det inte någon roll .

 

Jusst nu har jag jag inte mer att säga , ha en bra kväll !

 

// Amanda

 

KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Gårdagens ridpass!

Gårdagens pass blev på en finfin fuxdam, Chira såklart. I början välldigt seg och ville inte gå fram för mina skänklar. Försökte göra ökningaroch få henne med mig. Inget funkade, men sen när jag väl visade vart skåpet skulle stå, DÅ blev hon sjukligt fin! Lyssnade bra på frammåt som stopp. Hoppade ett kryss på ca 60, men försök av bra snäva svängar, vilket gick så där då hon gärna blir tung och lägger sig i bettet när hon blir småstark. I slutet blev hon i alla fall JÄTTEFIN och lossade riktigt riktigt bra och trampade på under sig. Anmälde mig även till decemberklubbisen om en och en halv vecka till LD och LC, hoppas såklart på att få hoppa Chira! Blir även LE med min lilla ponnyplutt! 
 
Snart kommer även utvärdering från denna tävling! Håll utkik..
 

/eveline
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Dag 7 - Min favoritgrej i stallet

Dag 7 - Min favoritgrej i stallet
 
ja, det måste ju vara hästarna haha. men hästarna är ju inte en "grej". men om jag ska välja en grej så är det väl alla snygga schabrak hahahaa
min snygga flicka, blir glad när jag ser bilden. hon är den bästa ponnyn som finns, all over.
 
/emilia
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

dagens ridpass

idag red jag amira, vi hade fri ridning (som vanligt, det tycker jag är väldigt bra då vi får chansen att sätta upp egna ridpass och själv kunna bestämma vad man vill göra. dessutom har man ju instruktören där som kan hjälpa till om man vill ha hjälp osv.) 
 
jag hade tänkt jobba med framåtbjudningen och det idag, för att få en bra känsla till imorgon då det är hoppträning på schemat. men när jag började varma upp henne så insåg jag att det inte var någon idé då hon var sjukligt pigg. hon ville bara fram fram fram
så då ville jag ju såklart utnyttja den, men inte rida henne för hårt så hon inte var helt slut imorgon. men jag jobbade lite ökningar på diagonalerna och jisses vad hon kan den lilla tanten när hon har igång bakkärran. fina ökningar i varje varv, helt kanon!
 
i galoppen jobbade jag lite volter och galopperade över 2 galoppbommar på långsidan. jobbade med att räkna galoppsprång, öka och länga osv. hon var lite okoncentrerad i början men sedan förstod hon vad som skulle göras.
vi hade även ett litet kryss på ca. 60 cm som vi fick skutta över. jag gjorde det några få gånger. efter det så var det kanske 10 meter och sedan 4 upphöjda travbommar. så jag jobbade mycket med avsatsningar till trav efter hindret. hon var väldigt taggad vilket var bra enligt mig. men jag vill inte att hon ska bli helt "taggad" så man inte har något att säga till om. så när hon tog bettet efter hindret och inte ville lyssna sa jag åt henne en gång ordentligt och då så blev hon lite lugnare. 
sen tog jag lite snäva svängar på krysset också, funkade väldigt bra och okomplicerat. behöver bara hålla koll på min yttertygel + ytterskänkel. 
 
ja, detta var ju ett ganska långt inlägg men jag är riktigt nöjd över ridpasset! 
haha min mun på dendär bilden, priceless. tog den bara för att ponnyn är söt. jag skrek "bra" på bilden för att hon inte stannade på hindret haha.
 
/emilia
KOMMENTERA (2)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Helgen

jag måste be om ursäkt fr min kassa uppd , men nu är jag här och nu lämnar vi det ...
 
Fredag : Jag var först i stallet och red  Benji , lorden fick vila . Han var ganska fin men han var ganska busig ;) Sedan så åkte jag hem och packade lite och vände ratten mot Emilia .. jag hon och minna hade supermysigt ! Men jag for hem lite senare för att jag började må dåligt .riktigt dåligt , jag fick ont i huvudet och som vid hjärtat men det gav sig när jag gick och la mig . 
 
Lördag : Jag och Felicia hade bestämmt att hon skulle flöja till luleå , vi hade supermysigt . Vart lite new in , ett par mjukisar och en tröjja :)
 
 
Söndag : Jag gjorde det vanliga , stallet ;) Red båda , och det gick faktiskt ganska bra . Sedan for vi hem och jag färgade håret brunt . Jag är Nöjd !!!
 
 
Måndag : Första lektionen hade vi klassmassage , sedan skulle alla killarna i skolan ha innabandy tunering . Tjejerna skulle fixa klart inför betygen .När vi var klar med det så gick Melinda , Felicia och jag och hejjade på dom.
 
Tisdag :började dagen med klassråd och sedan innebandy tunering ! Och ja , MITT LAG VANNNN ! YEYEEE .....
 
 
Mer har jag inte att säga :) Men det kommer mer ikväll , det kan jag lova !!
 
 
// Amanda
 
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

tisdag

Hej! idag är  det tisdag, detvillsäga en dag närmare stockholmsresan!
 
idag har jag ridning också, kulkul. hoppas på att rida amira såklart, har inte ridit henne ordentligt på 2 veckor nu haha. jag saknar det <3 vi ska ha dressyr iallafall!
 
imorgon så har jag hoppning också med älsklingen, det blir asnajs. 
 
så är taggad till alla dagarna framöver, checka nedan:
 
- Dressyrpass ikväll
- Hoppträning imorgon
- Stockholm på torsdag!
- SIHS fredag, lördag
- Shopping söndag + eventuellt hovstallet haha. tåget hem!
 
woopwoopp!!!
 
en fin failbild på mig och amira från i somras 
 
/emilia
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Dag 5 – Det här finns i min ryktlåda

Dag 5 – Det här finns i min ryktlåda
 
jag har ingen ryktlåda just nu, men när jag hade en så hade jag rotborste, ryktborste, hovkrats, piggborste, manborste, ansiktsborste, svamp, ryktsten, snoddar och lite annat i den . 
 
självklart hade jag en blå ryktlåda, ni vet den vanliga med genomskinligt lock!
haha, ja somsagt var detta längesedan!
/emilia
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

godnatt!

nu säger jag godnatt.
 
har fixat 10 tidsinställda inlägg också fram till på söndag, är ni inte stolta över mig som äntligen tagit tag i detta? ;)
 

jag ska slå på nån film på mina kära iphone nu också, ha det gött! 
bild sen ridlägret. 10 sekunder senare stod jag på marken efter en ofrivillig avskuttning. haha hon ville inte i vattnet så hon reste sig jättehögt, och jag hoppade av för jag trodde hon skulle slå runt. men det gjorde hon inte ;)
/emilia
 
 
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

...ååh..

Är allmänt deprimerad, hatar när det blir såhär. Jag måste, men det händer alldrig. Allt blir mindre..
 
Drar mig mot min älskade Pavve nu(!♥) och hoppas bli på något bättre humör..
 
/eveline
 
KOMMENTERA (0)
publicerat i E V E L I N E / länka inlägget

   

Dag 4 - Hur mitt hästintresse började

Dag 4 - Hur mitt hästintresse började
 
Ja. mamma red ju när hon var liten, och jag kan säga att jag fick mitt intresse därifrån. sen när mamma hade varit med mig i stallet några gånger bestämmde hon sig för att börja igen! det har verkligen gjort jättemycket för mig, för om min mamma inte hade börjat rida hade jag inte haft det så bra nu. i love you mom.
 
första hästen jag började rida:
Skäcken. sötaste ponnyn på jorden. tyvärr så lever han inte längre :(
 
under den perioden så red jag dunet också såklart, älskade dunis. 
dunet bor nu i skellefteå hos en ny ryttare. 
 
under samma period så red jag även Love! love var ingen ridskoleponny, hon hade gått SM och sånt i dressyr tidigare i livet. när jag red henne var hon runt 20 år, och jag slutade rida henne sen eftersom att hon avlivades. jag kommer alltid älska dig love, sov gott. 
 
Sen så började jag rida KOTTEN. antar ni alla vet vem han är? han är också såld, och jag saknar honom mera för varje dag. 
 
när jag började rida honom:
 
innan han såldes:
samma kotten, samma jag.
 
under samma period började jag även rida amira. min underbaraste prinsessa.
 
från detta: 
 
till detta:
våran första lokala tävling, utesluten på sista hindret i grundomgången i LD+5 och endast ett stopp i LC. 
 
 
bra förtroende till varandra.
 
och massa mer! hon är den underbaraste ponnyn som jag känner just nu, jag är så glad över att jag fick träffa henne. 
 
och nu har jag ju även börjat rida Elina Lundströms ponnysar, dixie boy och armani.
sötdixie!
 
 
detta blev ett ganska långt inlägg, men antar att det var ganska intressant?
 
undrar ni något annat så är det bara att fråga!
/emilia
 
 
 
 
 
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Julnyheter från höks

har ni sett de nya produkterna från hööks såhär innan jul? vad tycker ni om dom?

 
själv tycker jag att dom liknar lamicells schabrak lite!
pris 249 kronor.
 
/emilia
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

God morgon!

Gissa vilken app jag skaffat mig? (; blogg.se appen så klart! Wiho, äntligen behöver jag inte känna mig låst till en dator. När jag är i Stockholm med världens grymmaste gäng kan jag blogga, hur bra är inte det liksom!

Ni får en sån dör lagomt fin bild från i sommars när jag fotade Bullz.. Ååh saknade lilla hjärtat<3

/eveline

KOMMENTERA (0)
publicerat i / länka inlägget

   

Dag 3 – Min största rädsla

Dag 3 – Min största rädsla
 
det måste nog vara inom ridningen att amira blev såld eller något. eller att jag ramlar av och skadar mig så svårt att jag inte kan fortsätta rida. vet inte hur jag skulle klara mig då faktiskt.
mina älsklingar. och ja, bullen är såld till umeå.
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

helgen

förlåt för min dåliga uppdatering. men nu har jag fixat tidsinställda och lite annat smått och gott till bloggen.
 
igår så var jag ute och red med minna! hon på amadeus och jag på lilla måns. hur kul som helst var det. måns är så gullig. 
han var faktiskt riktigt pigg igår, blev lite småkär i ponnyn haha.
dåliga instagrambilder.
/emilia
 
KOMMENTERA (1)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Pretty awesome!

Har en superkväll med Malin, ansiktsmask från USA som sägs vara superbra, men resultat lär ju se! 
 
/eveline
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Dreglar..

Dagen varit väldigt lugn, men vädret är piss här i norr. Regn, fukt och lera.. Krigade ut med cykeln i vädret, men Pavve fick en pyssel och vilodag idag. Tror nog han tyckte det var skönt att bara stå inne och mumsa på hans hö ändå♥. Annars sitter jag bakom dataskärmen och dreglar över skoterhjälmar.. Ååh kan det aldrig bli vinter någon gång?! Skoter, härliga långa uteritter.. ååh. Nä nu ska jag inte dra allt över er. Bakade en kladdkaka som smakade gott, och får väll ta och smaka lite av den i kväll framför x-factor! Ha en super fredagskväll! Får bli ett bildlöst inlägg dessvärre, då internet inte funkar som det ska.. /eveline
KOMMENTERA (1)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Dag 4 - Hur mitt hästintresse började

Det var mamma , jag fick följa med henne till stallet när jag var minimini . Jag var galen , och jag  menar galen i hästar .. Nog för att jag är det nu med , men jaja ! 
 
5-6 års ålder började jag på ridskola , oh vart fast i en liten busig b-ponny vid namn milli .
Min första kärlek med andra ord .
Sedan så fick jag ju mitt svarta busfrö ♥♥♥♥♥. Och jag hade ju han i 3 år innan jag började på ridskolan igen .
 
Sedan så fick jag rida en ganska speciell D-ponny som jag  Älskade , värkligen älskade , Milton . Han är ganska busig av sig .. åååå , sista gången jag hoppade honnom innan han blev privathäst så hoppade vi "blixten " , och när det var min tur så lade ridläraren upp alla hinder på 90 , jag kommer ihåg den som att det var igår ;) Värkligen en superfin ponny som jag saknar otroligt mycket att rida  , jag träffanr ju han väldigt ofta så det är ju tur ♥ TYvärr har jag inte någon bild på han .. 
 
efter det fick jag en B.ponny som hette Lucky , han hade jag ganska länge , 2år kanske ? JAg tänker inte taupp han för att jag saknar honnom för mycket .. ♥
 
Sedan så började jag rida en ponny som hette sunny , som det slutade med att jag köpte henne . Började om från grunden oh började hoppa tite smått , men när hindrerna vart högre så vart det inte så kul ... Vill hällst inte prata om henne heller just nu iaf ... Vill ni höra den historien? 
 
Sedan så kom  min Ängel , min älskade , min prins . Enghöjs Lord Winston , en het 17 åring som jag alldrig skulle byta mot något ♥ Alldrig , NEVAHH !
OCh Bengt som jag har haft nu sedan i sommras , han är GULD ♥
 
Lite mer info om mig ;) 
 
// Amanda
 
 
 
KOMMENTERA (1)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Dressyr!

Hade min lilla pluttis i dag. Red med hans gammla sadel, dock med gelpadd. Och måste bara säga att det är sjukt att paddar kan göra en sån skillnad i sadeln. Satte sig mycket bättre efter hans rygg och sätet blev jätteföljsamt. 
 
Väl ute i ridhuset. Välldigt kvick för skänkeln och med mig redan från början, vilket var välldigt bra! Jobbade voltarbete, oså. Lite loj och så där emellan åt. Men jag har hittat problemet och det sitter i MIG, stelnar som till i nacken och för inte tillbaka axlarna ordentligt, och mina händer hamnar såhääär långt framme på honom. Så fort jag drog tillbaka axlarna och armbågarna i sidorna gick det mycket bättre. Han blir verkligen superfin så länge jag gör rätt. Synd att jag inte har något b-ponny år inom tävlingarna längre.. Vill verkligen ut och tävla med min lilla bäbis ♥ Efter ridpasset, mös jag på med honom gav han massa gott. Sen flätade jag och pysslade på med honom. Bandet jag har till denna ponny är så otroligt, mitt lilla hjärta ♥.
 
Ser typ ut som att jag ska peta mig i örat eller nå.. haha. Men tusen pussar på ponnyn, du är bäst! ♥
 
/eveline
KOMMENTERA (0)
publicerat i E V E L I N E / länka inlägget