Presentation - Eveline

KOMMER SNART
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Presentation - Amanda

KOMMER SNART.
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Fråga -

Har ni några frågor angående hästarna eller annat om mig så är det bara att fråga mig på min ask!
http://ask.fm/amandacarlsson
// Amanda
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

all we have is the memories

Kunde inte sova inatt så det fick bli en ny video :)
 
kolla i HD!
 /emilia
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

NU ÄR ALLT KLART!

Nu är flytten och allt helt klart, känns så bra! Så förhoppningsvis kommer jag kunna blogga normalt nu.
 
Vad händer idag då? Dan ska bara skrittas i skogen med syrran och Yoghurt. Han har gått ganska hårt senaste dagarna så nu ska han bara få mysa! Senare ska vi kanske fara till min jättebäbis Lorden och Mangnum med lite julkarra. Senare så ska vi även fara och tända ljus på Benjis grav.
 
Inte en sådan fullspeckad, bara glida runt tills vi ska fara- då jag redan fixat stallet klart :)
 
 
 
Finate Mangnum och jag i Kalix.
// Amanda
 
 
KOMMENTERA (1)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Safir

Igår var jag och red safir och jag är jättenöjd över ridpasset! har inte varit hos honom på närmade 1 månad och sedan dess har han nästan inte gjort något så han var väldigt pigg! Han är dock ganska igång så han kan ridas i galopp osv bara man inte gör det så länge. 
Jag red med amanda och dan och vi började med att rida ut en sväng innan vi sedan red till hennes ridbana och red lite där. (Safirs stall står brevid amandas och det tar ca. 10 min att rida till henne från saffes stall).
Där var det lite bommar och två små kryss och jag red över dom bommarna lite grann, och han var verkligen jättefin! Red även i en låg form så han fick jobba ordentligt stundvis. 
 
Under uteritten var han väldigt pigg och stark och underlaget var inte det bästa så vi red lite hårdare på ridbanan. Då var lite lugnare. så jag red lite i skritt och trav och tog även lite galopper. Han var så fin så även om han inte ridits ordentligt på länge!! 
 
Amanda fick också rida honom efter mig och hon tog även de 2 kryssen som stod på ridbanan och han hoppade över dom utan problem efter lite övertalning ;) då fick jag även testa amandas Dan the man och han var jättefin!!
 
saknar att ha honom på BRK...
/emilia
 
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

2013

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

japp, haha. Massa saker!

Hur har ditt 2013 varit?

Både bra & dåligt. men mest bra tror jag. Det dåligaste var väl att Amira åkte och att Safir åkte tillbaka hem.

Blev du kär i år?

Ja.

Vilket datum från 2013 kommer du aldrig glömma?

2 Juni - amira åkte då. och hela början av augusti var bra för då blev saffe min foderponny.

Vad är din största framgång 2013?

Oj, ingen aning. Kanske att jag böt min inställning till skolan och gjorde allt bättre där. 

Bästa köpet?

Charles Owen Ayr8 och en sadel haha.

Vad spenderade du mest pengar på?

Hästarna.

Gjorde någonting dig riktigt glad?

absolut. många saker!

Vilka sånger kommer påminna dig om 2013?

Oj… everything - lifehouse påminner mig mycket om konfan så den är väl 2013 för mig.

Vem har du umgåtts med mest? 

Amanda tror jag.

Har du haft ett förhållande under 2013? 

Nej

Vart reste du under 2013?

Stockholm hehe

Är det något du saknar år 2013 och vill ha 2014?

En egen ponny

Vad gjorde du på din födelsedag?

oj, det kommer jag inte ihåg!

Finns det något som skulle gjort ditt år bättre?

Ja, att amira var kvar

Vem saknade du?

Amira hahaha

De bästa nya människorna du träffade? 

oj, massa från konfan!

Vad vill du säga till dig själv inför 2014?

att jag ska tro på mig själv

/emilia

KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Mina julklappar

hej på er! Hur var eran julafton? min var supermysig! Min mormor och morfar, min farmor och min morbror kom och firade med mig och min familj hemma hos oss. 
 
Tänkte också visa mina julklappar. Inga hästgrejer iår då mina hästjulklappar köptes på SIHS. därför skulle jag inte få så mycket julklappar iår, sa min mamma, men ja... det blev en del ändå!
Mamma, pappa och min lillebror har varit i usa i 2 veckor (carlsbad och Las Vegas) och kom hem dagen innan jul. Så då hade dom köpt de allra flesta julklapparna där och det var ju jättebra för då var det precis det som jag ville ha! 
(instagrambild som inte alls har bra kvalla men ni ser ju iallafall!)
 
Detta fick jag:
- Nike free run 3 (någon speciell version som var gaaalet snygg!)
- Mjukisar från Hollister
- 2 tröjor från Abercrombie & Fitch, en grå och en rosa.
- Träningst-shirt från Nike (matchar med skorna)
- Tröja från Gina tricot. 
- 300 kr
- Presentkort på hööks på 300 kr
- Neccesär från Victorias secret.
- 3 bodylotions och 3 bodymist från Victorias secret, Pure Seduction, Love spell och Amber Romance.
- Parfym från Victorias secret, secret Charm.
 
Sedan fick jag ju grejer på SIHS också som också var julklappar:
- Charles Owen ayr8
- Ridstövlar från horze
 
Jag är jättenöjd över mina julklappar detta året! Förra julen var jag i USA så då fick jag bara 2 julklappar då jag köpte mycket där. :)
 
VAD FICK NI FÖR JULKLAPPAR?
/emilia
KOMMENTERA (3)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

GOD JUL!

Hej på er, och god jul! Min dag har varit extremt bra. Vaknade runt nio imorse, käkade frulle och kollade sista avsnittet av julkalendern, packade sedan klart alla julklappar och gick sedan mot djuren och pappa! Det är mammas år idag att fira jul hos så vi firade jul hos henne. Gick iaf till pappa och gav honom två julklappar och gav marsvinen som vi är djurvakt åt äpplen och gav sedan mina långöron massa äpplen och morötter. Gick sedan till stallet och fixade allt åt bästaste Pavvsen, borstade på honom och även han fick massa morötter och äpllen♥. For sedan hem och duschade och fixade mig, och sedan for vi till min bonuspappas bror och hans familj och åt julbord och öppnade julklappar, supermysigt och jag fick sååå fina saker som jag kan visa er senare. En av sakerna jag fick var just dance 14 och the vampire diaries säsong 4, så har dansat i typ två timmar tills nu(satt perfekt efter all julmat haha), och nu ska jag börja avverka säsong fyra av the vampire diaries. Har sett det på datorn redan, men blir verkligen inte "inne" i tittandet på samma sätt och jag hatar verkligen när man måste vänta en vecka tills varje avsnitt kommer ut så har inte kollat på säsong fyra så ordentligt, men nu kan jag avverka avsnitt efter avsnitt, superbra ju! Hoppas ni haft en bra julafton alla och en STOR kram till er som haft en mindre bra julafton..♥
/eveline
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

GOD JUL!

god jul världens bästa bloggläsare, som går in här och läser även om våran uppdatering suger. Men jag hoppas att ni får en bra julafton och tar vara på denna dag!!
 
Kort och gott önskar vi brkryttare er en RIKTIGT GOD JUL!!
 
/BRKRYTTARE
 
KOMMENTERA (1)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Världens snällaste ponny med ett hjärta av guld..

Det måste ju vara Guiness. Rakt och ärligt från hjärtat, jag har ALLDRIG mött en sådan unik, snäll och trygg ponny med allt på samma gång. Vem som helst kan rida honom, och utan problem gör han och försöker göra allt du ber om. Om ni inte minns vem det är så är det en irländare som jag red hos Jeanette under sommaren och lite under våren. Under våren var det mäst Mimmi som red honom, och hon som inte kännt sig så trygg på hästryggen tidigare kände sig tryggare än tryggast på hans rygg  vilket hon gör på vilken häst hon är sitter på idag. 
 
När jag säger världens tryggaste ponny, då menar jag världens TRYGGASTE ponny. Minns så väl när jag var ute och red med Mimmi på Chippy, Johanna på Cian och jag på Guiness. Mimmi och Johanna hade sadel på sina ponnysar och jag red barbacka på Guiness, mitt i allt får deras hästar fnatt och börjar skena när vi vänder hemmåt, och jag hinner bara tänka "vad fan gör jag nu? Vi kommer ju haka på dom!" men nej, faktisk inte, medans dom hade hunnit passera en sväng och hunnit komma en bit efter vägen innan dom fick stopp på sina hästar så kom jag och Guiness i lugn galopp typ 200 meter bakom dom som att inget hade hänt, snacka om cool ponny!
 
Innan han kom till Jeanette så hade han endast gått markarbete och skuttat över små kryss. Vi skulle till Voullerim med Happy och Chippy först, men Happy hade spekulater och vi ville ju inte att det skulle hända något ifall han skulle bli såld. Så vi tog med Guiness i stället, tanken var att hoppa 30cm och om det skulle gå bra så skulle vi hoppa 40cm också eftersom han inte hade gjort så mycket innan. Men väl på plats så bestämde vi att vi startade 50 så fick det gå som de gick, allt gick så bra! Så vi efteranmälde till 60cm och även där gick allt bra. Från att gå från att bara gått markarbete och småkryss till att komma till en bortaplan och vara helt stabil och hoppa en bana på 50 cm på 8 hinder med oxrar och räcken, så grymt duktig ponny! 60 cm kom vi också runt med ett pet på ett räcke. 
 
Förstår ni nu vad jag menar med han är världens snällaste ponny som verkligen har ett hjärta av guld och ställer upp för sin ryttare. Underbara Guiness♥.
 
Guiness är nu till salu igen, tyvärr. Så om du är ute efter ponny som blir din bästa vän
som du kan ge all tid i världen till och ha roligt med och känna dig 210% säker på, då är Guiness den perfekta ponnyn. Rena rama drömponnyn.
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=778582
♥♥♥♥♥
 
/eveline
KOMMENTERA (2)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Fjärde advent

Oj vad denna månad gått fort! För fyra hela veckor sedan var jag i Stockholm, för en vecka sedan fyllde jag femton, det kändes antingen som nyss eller som jättelänge sedan! 
Igår var det julshow på BRK, det var en riktigt stressig dag, men den var även riktigt lyckad! Spenderade hela dagen där och när jag kom hem for jag direkt till Pavve och pussade och red honom, en pigg och glad häst var det. Kom sedan hem, slog på ett avsnitt av solsidan och somnade, intressant va?
 
Idag har jag vaknat upp helt mör i kroppen, träningsvärk i armar och ledvärk.. Startade dagen med en cozy frukost i alla fall, och inte nog med det så är vädret på våran sida idag. Eftersom snön ligger kvar på backen så ska jag och bror fara ut med skotrarna om ett tag, fyyyfaaan så roligt! Annars har jag inga andra planer för dagen, annat än att se i kapp massa avsnitt av The Vampire Diaries. Om två dagar är det julafton!♥
 
oj så gammal bild..... Finaste Pavvan<3
 
/eveline
 
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

JULLOV

Nu har jag äntligen klivit ut den första terminen i nian! Om vi ska göra en snabb utvärdering av hösten och höst/vintern som gått så måste jag säga att det varit väldigt stressigt. Inte skolmässigt men jag har haft jukt svårt att slappna av och stressat igenom allt annars har det varit en rätt så bra tid när jag tänker tillbaka och jag har hunnit gööra MYYYCKET under dagarna, skola, hem och stall för att sedan åka till Boden och till det andra stallet, och för att inte tala om tiden som tog så var det ca 3 timmar i respektive stall så då förstår ni nog stressmässigt. 
 
Annars dååå? Hade en galet rolig kväll igår, julfest på skolan med uppträdanden (som förövrigt min klass vann!!), dans och betygsutdelning, är rätt nöjd med mina betyg faktiskt. Kom sedan hem och såg Vampire Diaries tills jag somnade! 
 
Ärligt så har jag inte så mycket planer för detta lov, om det kommer snö blir det att köra massa skoter, och annars ska jag rida i massor! Vaad ska ni göra?? Nu drog jag en sådan där replik från 2010..
 
Idag har jag degat i sängen fram tills 10 och inte gjort någonting.. For sedan till stallet och var allmänt seg där också, mockade i den takten jag ville osv haha. Sen tog jag in Pavve och borstade och pysslade på huuur länge som helst, jag överdriver inte om jag säger att jag och Mimmi stod och borstad på Tjena Mannen och honom i en och halv timme och flätade å höll på. Supermysigt i alla fall♥. Har sen bakat en gigantisk kladdkaka till julshown tills imorgon, och har sedan nu på kvällen varit på BRK och fixat inför imorgon, lär bli grymt!
 
/eveline
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Torsdag 19/12

hej! Gud vad kul att äntligen ha lite motivation till bloggen igen, tappade allt förra veckan men nu så! ;)
 
Just nu är jag på skolan och ser på film, vi gör inte så mycket de sista dagarna innan lovet direkt. Imorgon tar jag jullov och det ska bli så galet skönt! 
 
Ikväll rider jag istället för mamma på hennes ridlektion. Vi får se vem jag får rida då!
/emilia
 
KOMMENTERA (1)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Jag saknar OSS.

 
 
 
 
 
Mitt allt.♥.
 
/eveline
 
KOMMENTERA (1)
publicerat i E V E L I N E / länka inlägget

   

Såå glad

Idag var en såå bra dag! Varit glad, och jag kände mig verkligen såå bra. Skoldagen flöt på, for sen hem och satt vid datorn och segade, sen har jag varit på BRK och hem nyss. Varit dit på möte om julshowen som kommer bli sååå bra, och så hade jag Pluto, det var typ en månag sedan jag red honom, och det var såå kul! Släppte tyglarna och drav på honom ute i paddocken i snön och han galopperade på med öronen spikrakt fram, gulle♥. Tänk om alla dagar kunde vara som denna!
 ♥♥♥♥
 
/eveline
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Ronja Amira LD+5

Snacka om minnen. shit alltså. 0+0 fel och en tredjeplats blev det. våran enda placering faktiskt. Även om jag inte alls red så snyggt eller hade rätt galopp i varje sväng så kom vi ändå igenom. Jag var så nöjd!!
 
Här är en bit av omhoppningen. Inte speciellt fint här heller men ja... jag var ändå nöjd!
 
 /Emilia
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

2 olika perspektiv

Antar att ni alla har sett Elvira Lagerström Dyrssens inlägg om Falsterbobilderna. Hon har lagt upp bilder från tävlingarna både från dressyren och hoppningen och skriver bla. är det detta vi kallar samspel? som rubrik. 
En av alla bilder, foto www.baraelvira.se
 
Jag tycker dock att man får se detta ur 2 olika perspektiv. Jag hittade mycket fina bilder på en blogg och där såg hästarna väldigt tillfreds ut och då hade dom precis hoppat en 160-bana i Geneve. Alla hästar blir inte illa behandlade bara för att dom har ett pelham i munnen eller en remontnosgrimma. Den behöver inte hata det så mycket och dom behöver verkligen inte vara olyckliga pga. bettet. Elvira skriver att man kan se i hästarnas ögon att dom är olyckliga och sorgsna, men jag tycker verkligen inte att det alltid är så. Bilden ovan är dock en ögonblicksbild som alla andra bilder som hon lagt upp (trots att hon säger att det inte är det) och hästen är ansträngd. Jag tycker dock att nosgrimman på bilden ovan är för hårt spänd, ja.
 
Fotot är taget HÄRIFRÅN.
 
Tycker ni att denna häst ser olycklig ut? Gapar den av smärta? Nej den gör inte det. Jag tycker det är otroligt roligt att se dessa bilder så dom som tycker att ridsporten är så hemsk kan få lite att tänka på. Denna häst har nyss hoppat en svår bana på hinder över 160 cm och är påväg ut från arenan. Då borde dom ju visa om dom känner obehag?
Samma med denna bild. Denna häst ser väldigt nöjd ut!
 
jag tycker, kort och gott, att man får ta alla dessa hemska bilder (den första bilden i inlägget) och se dem ifrån 2 olika perspektiv. Det är inte alltid hemskt. Alla hästar tar inte illa upp av nosgrimmor och bett. Väljer man att se enbart det hemska så kommer du inte kunna njuta av hästsporten längre, och det är sant. Man kan alltid se olika sidor av ALLT och jag tycker att dessa inlägg som Elvira har lagt upp har varit lite väl extrema helt enkelt. Vissa hästar kanske tycker det är obehagligt, absolut. Men långt ifrån alla och jag respekterar hennes åsikter men tycker somsagt att detta var lite väl extremt.
 
VAD ÄR ERA ÅSIKTER OM DETTA?
/emilia
 
 
 
 
KOMMENTERA (2)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Årets största fail

Kom och tänka på vad jag failat med mest det här året och insåg att det är massooooor, men det som jag fortfarande får ett gott skratt åt till är verkligen den veckan när jag var i Kroatien. Hade med mig en bodylotion som jag var sååå noga med att jag skulle använda varje kväll efter en dag i stekhet sol så jag slapp massa brännande och flagnande hud. Tyckte jag blev jättebrun väldigt fort, och det var ju självklart! För när jag läste lite nogrannare om vad det var för bodylotion så var det brun utan sol bodylotion, den hette summerglow så jag tänkte "ÅÅH det är ju precis en sådan här jag behöver så jag inte flagnar, asså jag trodde typ det var en sådan där bodylotion som är bra för huden efter solen". HHAHAHA, förstår ni att jag använda brun utan sol varje dag när jag var i utlandet som hade strålande sol varje dag x') (satans ful smilis), jag dööör. 
 
Så nu när jag var i Spanien så hade jag inte med den, utan hade med mig en helt vanlig bodylotion och aftersun, och det räckte gott och väl så man blev brun på riktigt och slapp flagna åå allt. JA, heter man Eveline så är man som man blev. 
 
Sen finns det ju massa annat som t.ex, halkat på yoghurt på hotellfrukosten, halkat mitt inne i stan, sagt massa failade saker, när jag tog på mig snorkel och cyklop och klev på min uppblåsbara delfin och hoppade från ett två meters stup ner i vattnet med Mimmi i Kroatien och folk stirrade ut oss jaaaa.. Listan kan bli lång, Jag failar i princip alltid när jag ska göra något, och skämmer rätt ofta ut mig haha.
 
VAD ÄR ERAN STÖRSTA "FAIL" DET HÄR ÅRET? 
 
Bara för att vi pratade om Kroatien får ni en bild därifrån också. Även en av våra dina delfiner får vara med ;).
 
/eveline
KOMMENTERA (2)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

De nya reglerna om kavajer i TR.

Tänkte skriva ett inlägg om de nya reglerna om logotyperna i TR. jag är sjukt besviken på de nya reglerna och kan inte förstå att ridsportförbundet väljer att prioritera detta framför tex. spö och sporrar på tävling etc. som faktiskt involverad hästen. Min häst bryr sig inte om min logga är nån cm för stor hit eller dit, däremot bryr den sig om jag slår den och håller på. Vad väljer ridsportförbundet att prioritera egentligen? Våran tävlingsklädsel helt enkelt.
 
Jag fick en ny kavaj efter min konfirmation förra året som jag skulle spara tills jag började tävla lokalt igen. Jag kommer inte att få använda den. Min logga är för stor på armen. Jag har då slösat mycket pengar på en kavaj som jag inte ens kommer få använda pga. min logga på armen som är för stor. 
Det är loggan på armen som är för stor då de nya reglerna säger att logotypen endast får vara 1x3 cm - alltså 1 cm hög och 3 cm lång.
 
Jag tänker såhär. Man får tävla i repgrimma, man får tävla i ett bettlöst alternativ om man pratar med domaren. Men jag får inte rida i min kavaj? Vad fan är det? 
 
Varför väljer ridsportförbundet att prioritera våran hästutrustning då reglerna egentligen ska handla om hästen i första hand? Tror dom att vi kommer rida bättre och vara snällare mot våra hästar om vi inte har en synlig logga? 
 
Kommer Ridsportförbundet ge oss nya kavajer eller klisterlappar som man stoppar på loggan? jag har inte någon lust att sprätta bort min logga eller att köpa en ny. Så nu får ridsportförbundet berätta för oss hur vi ska göra.
 
Vet ni vad jag kommer göra? Jag kommer fortsätta rida som vanligt. Jag kommer prioritera att min häst har det bra och att den blir behandlad på rätt sätt och det tycker jag att ridsportförbundet också kan göra. Sorry men denna regel kommer jag skita i om ingen lösning kommer på problemet. 
 
Lamia skrev ett grymt inlägg kring detta HÄR och info om reglerna hittar du HÄR.
 
Tänk på att nästan alla märken i ridsporten idag har loggor. Och din nya kavaj från animo för 6000 kr är bara att kasta bort kan man säga. Och alla tillverkare kommer få slänga sina storordrar då deras nya kavajer inte får användas. Är det så vi vill ha det? Nä nu sätter jag ner foten. Vad spelar det för roll?!
 
Vad är eran åsikt om dessa nya regler?
/emilia
 
KOMMENTERA (5)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Tisdag

Halloj! Sista "ordentliga" skoldagen för i år är gjord, sköönt! Börjar känna mig riktigt trött och det kommer bli så välbehövligt med lov. Annars då? Har ätit palt till middag och har fortfarande paltkoma och mår illa haha, har ridit ett nyttigt pass på Tjena Mannen, lyckats tappa min mobil i stallgolvet så hela baksidan har spruckit. Ska inte skriva nå längre, dp blir det bara rörigt och jobbigt. Har gjort lite tidsinställda till er så ni har något att läsa om. Ha deee göött!
/eveline
 
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Såå bra helg!

Hej på er! I Fredags var det lucia, först lussa vi på skolan vilket var riiktigt varmt och snurrigt haha.. Sen lussade jag och några nior till på sjukhuset, inte lika varmt alls då vi varken hade lika många ljus eller var lika många i samma lokal, så roligt att komma och se vilken uppskattning dom hade att vi kom och lussade för dom och hur lyckliga dom blev. 
Efter det tog jag TVÅ sprutor varav en influensavaccin, ååh fyy spruträdda jag.. Men jag gjorde det, med hur lite ångest som helst, och det var läänge sen jag tog sprutor utan att bli illamående av ångest efteråt, och det var otroligt skönt. Var väl inte sådär jättepigg efter det, hade svinont i armen. For och handlade med mamma och när jag kom hem sen så for jag till stallet och fixade allt till Pavve och pussade på honom. På kvällen kom sen mina underbaraste brudar hem till mig eftersom jag fyllde år på lördagen, åt middag+massa gott, öppnade presenter, pratade, skrattade tills magen krampade och dansade just dance. Tack för att ni gjorde min fredag sååå mycket bättre!♥
 
På lördagen rätt så tidigt for jag, Mimmi & Charlotta till stallet. Hade Pavve och Pockan, och sen skulle Charlotta rida Tjena Mannen så vi fixade till alla tre och sen for jag ut på en tur på en pigg Pavve i nysnön, och sen for jag ut och red på Pockan med Charlotta och Tjena Mannen. Pockan var faktiskt relativt lugn, lite spänd emellan åt men hon höll sig i skinnet och skötte sig utan svårigheter, joggade hon lite lätt på volten och hon var riktigt mjuk och fin.♥ 
Stressade sen hem och snabbfixade mig, och sen kom några från släkten, fick massa fina presenter och fikade gjorde vi också. En höjdpunkt var ju att jag faktiskt blev moppeägare ;). For sen till pappa och somnade några timmar, sen på kvällen frågade Mimmi och jag ville åka till hon och sova så lite spontant drog jag mig dit och somnade framför en film. 
 
Idag har jag haft morgonjour med Mimmi på morgonen, såå mysigt ju. Sen åkte vi hem till hon och käkade frulle, såg på film och sov. Sen for vi till storheden där vi kollade runt lite på Hööks, djurmagazinet och granngården, fick hem lite godsaker till mina kaniner så dom lär ju älska mig haha. For sen till min gammelmormor som fyllt år och firade hon och sen åkte jag hem, har sett på julkalendern och ska nu ska jag se på solsidan innan jag börjar läsa The Hunger Games böckerna, ärligt talat så har jag aldrig längtat till att läsa en bok så mycket, alla säger att dom är så lik filmerna fast "djupare" haha, och eftersom jag älskar filmerna så måste jag ju älska böckerna också. Hoppas eran helg har varit bra!!
 
/eveline
KOMMENTERA (1)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Stress och rutiner

Är det bara jag som är så dålig på att ha rutiner och är dålig på att planera? Nää, knappast. Jag är en person som väldigt gärna skjuter upp saker till sista stund(speciellt inom skolan), försöker hinna med mer än vad jag egentligen kan/hinner i vardagen, och skyndar gärna  så jag ska hinna med de andra sakerna samma dag fast "sen". Såå dåligt jag vet, jag har haft problem med stress, planera, koppla av och bara andas(Och nu menar jag inte skolan, utan syftar på stallet, kompisar å maaassa saker jag vill hinna med). Det har liksom varit att jag proppar in så mycket det bara går på en dag, och försöker hinna med det fast utan planering, jag stressar bara igenom det och stressar sen iväg till de andra utan att liksom "landa", svårt att släppa tankarna från de saker som verkligen känts som måsten osv. Och sjävklart tar det ju ut på kroppen till slut. 
 
Men tro mig, jag har gjor FÖRÄNDRINGAR i min vardag så det blivit betydligt mindre stress och jag har dagar jag bara kan komma hem från skolan och sätta mig ned i soffan och slå på TV'n utan att behöva tänka nu måste jag göra det där, självklart finns det kvar men absolut inte på samma sätt som tidigare. Men något jag verkligen måste komma in i rutiner med är hemmaplugget, verkligen! Läste på Linns blogg alldeles nyss faktiskt om hur hon planerar upp sina dagar för att få ihop allt, och det är faktiskt att sätta ut vissa tider man pluggar, supersmart ju! Ska t.ex ha, plugg från 20.00-21.00 bestämda dagar under veckan till vårterminen, det kommer nog bli så mycket lättare tror och hoppas jag. Är någon av er också dåliga på att ha rutiner eller har dålig planering? Tror ju knappast att jag kan vara ensam om det..
'Något i domhär stilarna, jaaa'
 
/eveline
KOMMENTERA (1)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

För i morgon är det fredag

Fyy så tråkigt och deprimerande väder.. I Tisdags vart jag såå lycklig för att det var snö ute och jag kunde äntligen fara ut med plutti å rida, ta fram skotern ådee, så kom onsdagen och bjöd på regn lite sådär överaskande. Det är så grått och trist och man blir inte motiverad till någonting, vilket ni säkert märker i min tråkiga bloggning. Men håller faktiskt på att klura på ett och annat åsiktisinlägg såå! Jaja, dagen har bjudit på skola, luciarep, vara en kort sväng med Mimmi. Så fort jag kom hem så däckade jag framför datorn, är verkligen svintrött idag och har knappt haft ork till någonting, egentligen borde jag plugga, men orkar verkligen inte.. Ska slå på ett avsnitt av julkalendern och sen sova, låter helt underbart i mina öron. 
Åh hittade ett gammalt collage jag gjort på nuttiis, såå fult men han är verkligen världens sötaste.
 
/eveline
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Kul!

Roligt att höra era åsiker om benskydd! Jag håller verkligen med er om vad ni tycker. Sunda tankar!
 
Förlåt för den dåliga uppdateringen idag! Hade verkligen inte tid, mycket nu. Men imorgon kommer vi blogga lite mera! Men var gärna med och tävla om en rabattkod från beccadesign, ni hittar den under kategorin "Julkalendern" eller på bilden i sidomenyn, brkryttares julkalender. 
 
Funderar på att skriva ett riktigt åsiktsinlägg nu alltså. Vill att ni ska få skriva vad ni tänker och tycker. Ja, det får nog bli så. 
/emilia
 En bild från gårdagens hoppträning, filmer kommer och en utvärdering!
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget