onsdag - fyra dagar kvar

som ni ser ovan är det bara 4 dagar kvar som jag har med amira... hon åker alltså om 4 dagar till sitt nya hem. otroligt hemskt.
 
idag ska jag rida henne för sista gången, på hoppträningen. efter det ska vi ta massa bilder och filma och sedan ska Olivia vara med också. 
 
älskade vännen, jag kommer sakna henne så jävla mycket.
/emilia
KOMMENTERA (2)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

I shot for the sky i'm stuck in the ground

 Tisdag och helgrymt väder! Skoldagen flöt på helt ok, och sen drog jag med mig hem en grym vän vid namn Ida! Tagit det allmänt lugnt och kikat på hestisarna osv. Har alldeles nyss skickat in min sista uppsats (hoppas jag) för denna termin, skööööönt, nu ska jag bara göra ett bildspel om mig själv som ska vara klart på fredag också ska jag plugga lite inför en koll på fredag. Ska försöka trycka in nå styrkepass ikväll, mage, rygg, armar och lår efter som jag inte kan anstränga mina knäleder/fotleder då jag har problem med lederna... Hoppas verkligen inte det börjar göra ont nät jag rider, men så länge det inte gör ont så fortsätter jag! Ha en bra kväll mina vänner medans jag dyker ner i plugget.. 
Ååååh är jäääätteee skotersugeeeen, men näääe sommar och skolfritt är bättre ändå, mehehe!
 
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

tjosan hoppsan

märkt att jag inte har bloggat på 2 veckor vilket jag skämms över . Eveline och Emilia har hållt igång bloggen fint , vilken jag bockar och bugar för ♥ 
Men mina bloggrfria veckor har jag gjort en HEEEL del saker , tävlat , varit med vänner , trimmat ponnyer och massa annat .
 
Jag har därimot börjat få ont i mina leder igen , som varje vår.. hata. Så jag kommer måsta vila lite då och då från hästarna. därimot måste jag springa och hålla kroppen igån och stärka upp alla leder. känns inte så bra .. 
 
men iaf , började dagen med lite träning och sedan till skolan . Sedan så mötte jag upp mamma och gick på stan en stund . Vart faktiskt lite shopping för min del :) kan ta lite bilder  !
 
Sedan for jag till stallet och trimmade en VÄLDINGT busig Gubbe , bockade och gjorde massa luftsprång .. Haha , söt han är. Sedan vart det en lång avskrittning och ett bad . Han ska nämligen få åka på hoppträning för första gången på 10 veckor , gissa om han kommer bli glad !;)
 
Och nu sitter jag här och har förbannat ont i huvudet , ska ta och göra sista inlämmnings uppgiften för denna termin och sedan köra lite styrke . efter det väntar sängen ..
 
  // Amanda
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

min älskade prinsessa.

Många har frågat VARFÖR amira ska åka, hur det gick till osv - därför berättar jag det nu. 
 
Som jag har sagt så ägs inte Amira av BRK. hon är endast på foder, då dom hyr henne för en speciell summa per år. Amira har stått på BRK i 4 år, och nu har kontraktet dom har gått ut. dom har frågat om dom får köpa henne, men han (gert heter ägaren) vill inte sälja henne. han har ett uthyrningsstall och tjänar därför mer på att hyra ut hästarna. 
 
Amira har under dessa år varit en av BRKs bästa ridskolehästar och alltid gjort sitt bästa. hon är så otroligt snäll och gör allt ryttaren ber om.
 
Jag hade mer än gärna hyrt amira, i ett år eller liknande. men den summan som han vill ha per år kan vi inte betala. Ägaren har nu skrivit ett kontrakt med en familj i Småland som kommer få henne i början av Juni.
 
Så kortfattat så är det så att amira inte ägs av ridklubben då dom bara hyr henne, och kontraktet har gått ut och BRK kan inte betala den summan för henne som hon kostar varje år. Därför så ska hon åka till en annan fodervärd i Småland.
 
Amira är värd det bästa, och kommer få det i sitt nya hem. det är jag övertygad om. Hon kommer bli så otroligt lycklig över att vara privatponny, även om hon älskar livet som ridskolehäst. Men hon kommer älska känslan av att vara den ända. att ägaren bara bryr sig om henne. Att hon får stå i centrum. hon är en ponny som alla älskar. Jag tror verkligen att amira kommer trivas i sitt nya hem, och hoppas att hon inte behöver åka runt så mycket i sitt liv. Jag önskar att ägaren kanske nån gång kan sälja henne så hon slipper det.  
hon är min prinsessa som alltid kommer vara no.1 för mig. Världens finaste ponny. vi kanske inte vann alla tävlingar, vi kanske inte var snyggast på tävlingsbanan, vi kanske inte var det bästa ekipaget - men vi kämpade och gav inte upp. Trots alla motgångar gav vi inte upp. Och jag är så otroligt stolt över oss, våran förändring, tillsammans. från att skena runt hoppbanor på 60 cm till att faktiskt tävla LD-LC med bra resultat vissa gånger. Jag kan inte förklara min kärlek till denna ponny i ord, det går inte. Och jag kommer vara så otroligt ledsen den dagen hon åker.  
hon var min drömponny från dag 1 och jag är så glad över att just jag fick chansen att träffa henne, och bli så bra vän med henne. Jag kommer aldrig sluta älska henne ♥
 
tårarna rinner medans jag skriver detta eftersom jag inte vill att hon ska åka, jag vill verkligen inte det. det hade varit bättre om hon åkte till en ryttare nära, så man åtminstone kunde få träffa henne nån gång. men nu ska hon till småland... och jag kommer nog aldrig träffa henne igen efter hon åkt...
Från detta...
 
till detta. 
/emilia

 
 
 
KOMMENTERA (3)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Dagen Ridpass

Hade elevens val idag på skolan och hade ridning. Så klockan åtta i morse var jag i stallet ;)
 
blev ridning i stora paddocken på Vampiro!
har ridit vampiro väldigt ofta, gillar verkligen honom. min typ av ponny! hoppat honom två gånger, en gång ute och en gång inne. Så fin!
 
idag var han också jättefin, lite pigg men det blir han alltid utomhus. han var jätterädd för muren som stod vid staketet, så han var lite stissig, men det löste sig efter jag var och kollade på den några gånger. 
 
i traven var han jättefin idag, trampade på riktigt bra och jobbade bra med ryggen. i galoppen var han busig, men det är kul att se hur glad han blir när han får komma ut i det fina vädret. efterhand blev det bättre, då började han arbeta ordentligt. i traven när vi skulle trava av dom var han jättefin förutom när han hoppade upp i luften en gång, men han är ju lycklig ;)
 
himla fin ponny! <3
fina vampiro <3 Olivia Rönnqvist har fotat hoppbilderna.
/emilia
 
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

If i could make a deal with god

Idag har jag varit på skolan, och efter det farit och firat min underbara vän Angelica som blir 15 idag, grattis igen! ♥ Har nyss tryckt i mig plättar till middag och ska på ett tag dra mig till stallet å fixa åså med Pavvsen♥
Hoppas ni haft en bra dag! 
GRATTIIIIIIIIIIS
 
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

i love you. <3

älskade ponny. hon betyder så himla mycket för mig, och det kommer hon alltid att göra. min älskade prinsessa <3
/emilia
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Roligaste helgen på länge!

I Fredags var jag och red Happy med Mimmi och Guiness! Han var en riktig piggelinis, och tycke verkligen allt vi gjorde var superskoj.. Fina Happy♥. Sen blev det även en sen stallkväll med massa pyssel och fix för helgens tävlingar! 
 
I går var det miniklubbis, och ÄNTLIGEN satte vi den där nollan!! Hanna & Pluto körde minidressyren och 30cm, dom var hur duktiga som helst och fick med sig två rosetter! Sen hoppade jag 40cm, kände på honom i trav och galopp i paddocken, ökade, minskade och massa halter för att få honom med mig. Väl inne på banan ville han följa efter Boss ut ifrån ridhuset, så han blev lite sur och drog något bakutrus, haha! Fick startsignal och kom emot första, såg till att ha bra galopp igenom hela banan och ha hög hand så han inte blir låg eller "dragig". Han tycket det var hur roligt som helst och överhoppade på varje hinder nästan, sötisen, rejsade runt banan felfritt och ryttaren var överlycklig, världens bästaaa!♥
 
Idag har vi varit i Voullerim på payandjump. Tanken var att jag skulle ha Happy, men det blev ändrade planer, så vi tog med oss Guiness och Chippy! Tanken i går var att hoppa 30cm och om det gick bra så hoppa 40cm också, idag slutade det med att vi började med 50 cm och nollade, såå duktig och sen tog vi 60cm dansade igenom även där men blev lite trött och blev ett skitpet på 3an, hur som helt så gick det över förväntan, Guiness♥
 
Har ganska stressig i skolan nu.. Ska göra klart en slutuppgift som blivit liiiite sen också har jag spanska som jag ska göra klart nu! Får se hur det blir med bloggandet i veckan, ska försöka lägga all krut jag har på skolan nu innan sommarlovet..
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

I'm very scared theres been many times where i've cried my self to sleep

Jag önskar jag kunde vrida tillbaka tiden.. Jag hatar att sakna... Hoppas du har det bra, vart du nu än är. Saknar dig kompis, jag hoppas du vet det♥
 
KOMMENTERA (1)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

what dosen't kill you makes you stronger

Har nyss kommit hem från stan för ett tag sen, där har jag handlar lite nytt inför sommaren! Känns som att det är mycket som händer nu, har en del i skolan att göra nu innan det är sommarlov och i helgen är det massa skoj!! Mer om det sen..Nu ska jag ta och städa till mitt rum och sen ska jag vara en riktigt pluggis, och sen avslutar jag kvällen med att se några avsnitt av TVD! Stallfri idag, skööööönt
diggar swefilmers stavning.. mwehehe
 
KOMMENTERA (1)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

gamla filmer <3

 
 
 
 
älskade älskade ponny. <3
 
 
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Vet inte vad jag vill..

Åhh vilken awesome dag! Efter skolan fro jag ut till mockis och red ut på Happy med Vanja och Cian, Happy var riktigt på och ville verkligen fram.. Och han var helt underbar, fina Happy♥ Sen for jag till brk och red Pluto, for till bränslapaddocken med Cecilia på Pasadena, Charlotta på Harry och Maria på Gromit! Busiga hästar som tyckte allt var superkul! Dels så har jag aldrig heller dödat såhär mycket mygg i hela mitt liv..  Och jag är så otroligt glad för att det går frammåt med Pluto, funderade verkligen på att ge upp där ett tag.. Men den där lilla ponnyn som jag älskar så otroligt obeskrivligt mycket börjar komma fram igen♥
De bästa jag har♥
 
KOMMENTERA (1)
publicerat i E V E L I N E / länka inlägget

   

Holding your heart in my hand

My heart, my best friend, my everything. ♥
 
KOMMENTERA (1)
publicerat i E V E L I N E / länka inlägget

   

Min andra halva

Endel vet det kanske, endel inte. Men amira åker snart till sin nya fodervärd.
 
Min andra halva, min livskraft åker. till Småland. Jag kommer aldirg få se henne igen. Den sorgen jag har känt de senaste veckorna är inte roliga alltså.
Sista gången jag tävlade henne var i helgen. Sista klassen. vi fick 12 fel men känslan var bra. Och för mig spelar resultaten inte någon roll. Hon älskar att tävla. att känna sig som den enda i världen. att betyda allt för en person. Det gör hon för mig. Hon kände sig så speciell ♥
 
Amira är min bästa vän och kommer alltid ha en stor plats i mitt hjärta. hon är en av de finaste ponnysarna jag nånsin träffat och hon är så otroligt fin.
Jag har inte berättat något tidigare men så är det.
Nu har vi 3 veckor kvar tillsammans och jag ska njuta. ett litet mer ordentligt inlägg om detta kommer komma senare. för tillfället orkar jag inte skriva något mer om detta.
 
Det var meningen att det skulle vara VI lite längre! Vi skulle inte skiljas åt redan. efter 4 år ihop är våran resa över och det känns verkligen inte bra... Men jag vet att BRK har gjort allt i sin makt för att kunna behålla henne då hon är en otroligt fin ridskoleponny.
 
Jag älskar henne. mer än allt, och det kommer jag föralltid att göra. hon äger mitt hjärta och kommer alltid göra det. Tillsammans har vi nått mål och vi kommer alltid minnas varandra. hon är den finaste individen jag mött och hon kommer vara otroligt saknad.
en del av våran resa ♥
/emilia
KOMMENTERA (1)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Happy Feet

En ponny med sådan vilja, kapacitet, vänlighet och det bästa av allt, hjärta är svår att hitta. Han tar verkligen hand om sin ryttare vare sig det är på marken eller ryggen. Ååh, finaste Happy♥♥♥
 
KOMMENTERA (0)
publicerat i E V E L I N E / länka inlägget

   

It's a wrap

Vaknade upp med huvudvärken från h-vete.... Så är hemma idag och hoppas på att den försvinner! Kaninerna har fått det lite lyxigt med att vara ute i utehagarna och käka massa gräs hela dagen lång, lyllo dom! Har inte feber och känner mig inte hängig.. Men den där huvudvärken, känns som att huvvet ska explodera. Har sett några avsnitt av världens bästa vampire diaries, och om huvudvärken försvinner så går jag ut och umgås med mina långöron i finvädret! 
 
KOMMENTERA (1)
publicerat i E V E L I N E / länka inlägget

   

Without horses i would be like nothing..

♥♥♥♥♥♥♥♥
 
Har ni känt den där känslan när allt bara suger....? Man vill bara till stallet, umgås med de fyrbenta och de underbara stallkompisarna som får en att må sååååå braa!! Ska inte dra något långt inlägg... Hästar och stallkompisar är den bästa terapi som finns!
 
KOMMENTERA (1)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Helgen

Har haft en helbra helg med massa hästisar! Har haft Pluto hela helgen och de har varit hur roligt som helst, ridit i bränslapaddocken varje dag och ponnyn tycket det var hur kul som helst! ♥ Sen har jag ridit Happy också och de har gått superduperbra! ♥ Spenderat en hel del tid med bästi och hos kaninerna också, nu ska jag däremot slänga mig i duschen och sen blir det massa plugg.. Slutuppgift ska in, och sen har vi spanskaprov. Jaja, ska inte klaga det är ju snart LOOOOV! 
Kolla vilken piké jag använde idag! :D
 
KOMMENTERA (0)
publicerat i E V E L I N E / länka inlägget

   

Tävling imorgon!

imorgon är det tävling för mig och Amira! 
 
taggad som tusan, nu kör vi.
 
gäller att ta vara på tiden just nu. mycket händer.
sötisen idag.
/emilia
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Tävling imorgon

Kass bloggning från min sida , jag vet.. Men har haft OTROLIGT mycket att göra inför helgen och annat .

Idag gick jag till 11 i skolan åkte sedan och packade alla saker till imorgon , red 2 sjukt fina ponnyer , badade benji och lite annat . Kommer hoppa LC och debutera LB med bengt .. Jag är den som aldrig brukar bli nervös , men nu.. Kan inte sitta stilla.. Gud!

Har inga förväntningar eller förhoppningar på något , jag vill bara ha kul ! Kommer uppd från mig på plats om jag hinner !

// en väldigt nervös Amanda

KOMMENTERA (0)
publicerat i A M A N D A / länka inlägget

   

Yesterday.

Det borde inte vara lagligt att ha barn och ungdommar instänga i en skola när det är så bra väder som idag! Hur som helst, igår skämde jag ut mig för hela skola.. Pinsaaamt. Efter skolan for jag till klubben och hoppade Happy, han var såå fin♥. Bara ryttaren som inte riktigt var med.. Men taggar som bara den till pay and jump till på söndag! Sen red jag en riktig sötnos som var en riktigt duktig den med! Hade ju även Pluto och fixade allt å honom åde, hade så ont i min fot som inte vill ge med sig.. Så Johanna fick hoppa upp och rida honom, vilket gick hur bra som helst! ♥
Nu ligger jag och solar upp mina bleka ben och ska skicka iväg lite mail! :)
Tusen hjärtan-♥
 
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

New hair yaaaaoo

New hair bitcheees, ååh såklart kan blondhuvviga jag inte välja färg och får ångest efteråt och sen blir man nöjd hahah! Jaja nu är jag brownie med lite inslag av slingor, jag kan ju alldrig bestämma mig, sist var det dipdye och nu är den borta.. Blir väll blåhårig till hösten eller nå. Har precis slagit på glee på TV:n och ska snart gå til köket och göra fruktsallad med kvarg, mumma! Imorgon vankas skola och rida tre helt underbara ponnyer♥. Hoppas ni haft en toppentag!
 
KOMMENTERA (1)
publicerat i E V E L I N E / länka inlägget

   

Talking to the moon, trying to get you

Precis kommit hem från skolan, ganska chill dag då man typ bakat hela eftermiddagen haha! Nåja.. Idag blir det en slapp dag, ska på ett tag fara och klippa och färga mitt hår, och som vanligt har jag beslutsångest över vilken färg jag ska ha, assååååå ååh, en sak är säker.. Min dipdye ska bort!;) Tisdagar är på något sätt så tråkiga.. Alltid så gråaaa, lol. Nä nu ska jag maila iväg lite filmer, hade gött!
Hoooott...... Världens finaste plutti♥
 
KOMMENTERA (0)
publicerat i E V E L I N E / länka inlägget

   

Lamia Michelle West - Urbaan & Bora Z

 
 
 
Sony A290 - Tamron 18-200mm
 
Skulle ha fixat till färgerna och kontrasterna på bilderna för nu är dom lite tråkiga. Men gillar verkligen hennes coola hästar. kika in på hennes blogg: www.lamias.se :)
/emilia
KOMMENTERA (1)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Elina Lundström - Quiet Please 5

En andraplats och en vinst. så duktiga!
Sony A290 - Tamron 18-200mm
 
3 av alla bilder jag tog på Elina och Strumpan i helgen. finaste strump!
Vad tycker ni om bilderna? :)
/emilia
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget