Dagens hoppträning

Idag är jag verkligen inte nöjd över min ridning. Var knappt med i hoppen, även fast vi idag hade väldigt låga hinder. Uriel var dock superduktig och jag är nöjd över henne.
 
Vi värmde upp med att rida serpentiner över tre bommar på medellinjen. Där släppte hon och blev verkligen superfin! Hon var inte alls lika trippig i traven som hon brukar, utan blev riktigt mjuk och fin! När det sedan kom till hoppningen så var hon lika duktig fast lite spänd, så även jag blev spänd och hängde somsagt inte med i hoppen.. Kortfattat så är jag jättenöjd över början, och lite mindre nöjd med slutet.
 
mysig bild från första lektionen efter betet ♥
 
/Charlotta
KOMMENTERA (3)
publicerat i C H A R L O T T A / länka inlägget

   

Förbereda inför tävling

Tjenaa! Ville bara meddela er att jag är galet rastlös och tänker gå ut att göra något, typ ge mina kaniner något gott så dom tycker om mig lite mer, gå en prommis och snacka med en kompis på telefon eller något! Älskar den där känslan när man är småtrött för att man gjort något utomhus, än att vara trött i huvudet för att man suttit vid datorn för länge.. Är stallfri idag, vilket var riktigt skönt ändå då hela sportlovet är uppbokat med häst, häst, häst, kompisar, kanske stugan osv.. Så ja. Ska iallafall duscha och ha lite sådär egen tid sen och sen ska jag sovaaa! 
Jag förstår verkligen inte på mig själv, det är tävling på lördag och jag är inte ens ett dugg taggad eller nervös.. Känns så nära men ändå långt bort, hmm? Typical jag att alltid känna så, men det kommer bli riktigt roligt att komma igång med tävlingarna igen! Kan ju även avslöja att jag ska tävla dressyr med Tjena Mannen också! Men på lördag ska jag tävla Chili på hemmaplan, hoppas på det bästa men förväntar mig det värsta, något i den stilen ja. Nu börjar jag vimsa alldeles för mycket här, men hoppas ni haft en bra dag så hörs vi imorgon!
Fina Chili fårn i höstas när vi hade startat våran allra första tävling ihop, trevligare ponny är riktigt svår att hitta♥
 
/eveline
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Min tävlingsoutfit

 
Här har ni en liten bild på min tävlingsoutfit! Ska ju tävla i helgen iallafall ;) men mer om det får ni veta ikväll!
 
RIdstövlarna och ridbyxorna är inte exakt den modellen jag har men ungefär. 
Vad tycks? 
/emilia
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Vårkänslor

Åh nu känns det verkligen som att våren är påväg! Solen har lysit hela dagen och vädret har varit helt jäkla underbart, det gjorde det lite roligare och härligare att ha skidor på idrotten idag haha. Men har inga förhoppningar, bor i norrland och det lär säkert bli flera minusgrader till. Vill ju ha vår, älskar våren, hehe! Är verkligen svintrött och slut av dagen då jag hunnit med massor! Slutade skolan halvfyra och efter det for jag och gjorde en sak och var där till fem, sen for jag till mockis och red Chili+mockade och fixade dära. Chili var väldigt stark och lite på tårna idag, men hon är ändå så otroligt snäll och man kan inte annat än älska den ponnyn. 
 
Anyway.. Det jag tänkte berätta var att jag tänkte komma igång med bloggningen lite smått, tävlingarna drar ju igång till helgen och sen står det meeting på schemat i mitten av mars! Sen har jag en så otrolig suprise för er, om ni bara visste... Sug på den karamellen ni! Är supertrött så ska ta och sova och inte skriva något mer ointressant till er, godnatt!
Precis såhär ser jag ut när jag sitter vid datan om man inte bortser från effekten då, kisar som attan... 
 
/eveline
KOMMENTERA (70)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Dagens ridpass

Idag hade vi "förberedande hoppning" typ, och jag skulle egentligen ha Pessoa. Han gick dock HK-lektion så jag fick Uriel istället, hihi! Inte för att det gjorde mig nånting. ;)
 
Vi hoppade iaf ett räcke, ett sockerbitshinder och tre upphöjda cavalettibommar. Vi provade även att hålla ut händerna över hindret osv. Sen hoppade vi allt som en liten bana, och det funkade bra! Uriel var superfin, och jag hade bra koll på henne så att hon inte accelererade efter hindrena. Hoppas jag får henne imorrn också, så att vi kan fortsätta på den här känslan!
 
 ^ från en hoppträning i höstas
 
/Charlotta
KOMMENTERA (0)
publicerat i C H A R L O T T A / länka inlägget

   

Hiss eller Diss?

Vad tycker ni om dessa schabraken från Gina Tricots grand prix-kollektion? Jag vet inte riktigt vad jag tycker... Gillar inte riktigt att det är rakt och att det är i så tråkiga färger! Tyckte också att passpoalen var ganska ful och så otroligt "Standard" och hela schabraket är egentligen väldigt "standard". 
Jag skulle faktiskt DISSA dessa scahbrak då jag inte gillade dom så mycket och för att dom är ganska dyra (för ett så enkelt schabrak) -349 kr! 
/emilia
 
 
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Tävling i helgen

I helgen är det lokal tävling på brk, både för ponny och storhäst.
Jag ska dock mest troligt inte vara med... Tyvärr har inte ponnysarna aktiverade licenser och därför går det ju inte att anmäla. Väldigt tråkigt eftersom det är en hemmatävling som vi ridskoleryttare ska få vara med på, tycker jag.
 
Jag kommer vara där och vara funktionär och kolla på och då kommer min tävlingslängtan öka ännu mer! Jag vill ju också tävla nu...
Safir och Amira <3
/emilia
 
KOMMENTERA (1)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Två år gammal video

Hittade en video från mitten på april 2012, där jag rider Bizca. Rätt kul att se tillbaka på tycker jag! Nu har hon dock tappat en del muskler, men det ska Melinda och jag jobba upp igen eftersom att vi kommer få bättre ridmöjligheter snart, hehe. ;)

Tänk att jag har känt Bizca i snart 3 år.. Finaste, finaste Bizca ♥

/Charlotta
KOMMENTERA (2)
publicerat i C H A R L O T T A / länka inlägget

   

ponnyakuten tar en paus

"Den femte säsongen av Ponnyakuten blir den sista på ett tag, SVT har beslutat att serien ska ta en paus." 
Detta läste jag på Hippson nyss och jag är inte speciellt förvånad faktiskt. 
Vad tycker ni om att ponnyakuten tar time-out? 
/emilia
 

 

KOMMENTERA (1)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Ingen Pay and Jump..

Tyvärr så kommer ingen av oss att delta i morgondagens Pay and Jump då vi inte kan hoppa i nya ridhuset för att underlaget är jättedåligt sen dom fräste det tidigare. Red Cecci där idag och det var gropar och stenar här och var.. Så tävlingen kommer hållas i gamla ridhuset och man får inte hoppa högre än 50cm så det är inte så många som fortfarande ska hoppa, vilket är tråkigt!
 
Tydligen så ska den ändå flyttas till nästa helg, fast då är det lokal så jag fattar inte riktigt hur dom tänkte där, haha. Jaja, förhoppningsvis blir det väl bra..
 
/Charlotta
KOMMENTERA (2)
publicerat i C H A R L O T T A / länka inlägget

   

Dagens hoppträning

Kan börja med att säga att jag är SUPERNÖJD över lektionen. Fick för det första rida Uriel för första gången på lite mer än en månad, och vi hoppade bana. Vi fick hoppa lite högre än vanligt, och jag kommer få hoppa henne på Pay and Jumpen på lördag!
 
Men somsagt så hoppade vi en bana, med två hinder på varje långsida, och ett på vardera diagonal. Idag kändes allt annorlunda med min ridning, på ett positivt sätt. Min inverkan på henne kommer mycket snabbare och jag är mer bestämd (tack Emilia, haha). Nu rusar hon inte iväg, och det resulterar i bättre språng över hindrena.
 
Sen har även en till sak gjort min kväll så mycket bättre, men mer om det när det är helt säkert!
 
bilden är från en miniklubb i höstas, på ungefär alla mina hoppbilder ser hon ut såhär, med öronen
spikrakt framåt ♥
 
/Charlotta
KOMMENTERA (0)
publicerat i C H A R L O T T A / länka inlägget

   

dagens hoppträning

Dagens hoppträning var så otroligt bra! Jag fick rida vampiro för första gången på en månad, och jag red faktiskt riktigt bra idag, om man får säga så.
 
Vi hoppade en bana på 6 språng och vampiro skötte sig så otroligt bra! Han var lagom pigg, men ändå helt underbar. 
Kändes bra att få rida honom idag iallafall för på lördag ska vi träningstävla! Vi ska hoppa en pay and jump på 60 cm - bara för rutin. Då är det bättre att hoppa lågt och sedan höja. Vill först få honom säker på hoppbanan innan vi går över till högre höjder. Så det blir roligt! 
 
Filmer från idag kommer! :)
instagrambild från film :)
/emilia
 
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Vanligavardag

Känner att det är väldigt stressigt och rörigt just nu, mycket spännande på gång, men andra mindre roliga. Så försöker hålla mig lite lågt, och vill inte känna att bloggandet är något måste just nu utan fokusera på skolan och stall. Kikar in någon gång då och då och säger hej, och är förmodligen snart tillbaka med något riktigt roligt!
Haha gud vad jag var gul och riktigt ful i håret där. Men ååh vad jag tycker om denna ponnykille♥
 
/eveline
KOMMENTERA (1)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Ridlektion på Cecci

Goddagens! Idag red jag Cecci på min lektion, och jag är faktiskt hyfsat nöjd. I början gjorde vi tempoväxlingar i traven, vilket behövdes för hon blev mycket lugnare och lyssnade iaf lite mer sen, haha. Sen galopperade vi i båda varven på volterna, och där var hon också väldigt lugn.
 
Sen skulle vi trava upp på trekvartslinjen eller medellinjen, och så i mitten skulle vi fatta galopp, och det gick inte alls. Hon stack flera gånger, och for efter dom andra. Gjorde bara övningen en gång i galopp, och travade igenom den alla andra gånger. Så slutet gick åt fanders, men resten av passet gick super!
 
Bild från första ridpasset
 
/Charlotta
KOMMENTERA (0)
publicerat i C H A R L O T T A / länka inlägget

   

Turn back time

My heart, my friend, my everything.♥
 

/eveline
KOMMENTERA (1)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Älskade, älskade

Hej på er! Började dagen med skola. Efter skolan for jag hem och böt om till stallkläder och sen for jag till Pavve och fixade allt och pussade på honom i massor, som Amanda nämde så suger verkligen underlaget så det blev ingen ridning för min del på honom idag.. Sen for jag till BRK på US-möte och sen fixade jag allt till Pluto och pussade på honom i massor och red ett barbacka-pass i ridhuset, han var verkligen GALET fin idag, så lyhörd och mjuk och släppte superbra i sidorna och frustade i slutet och sökte sig ned i låg form. Lilla pluttis, världens finaste, både han och Pavve ♥
♥♥♥♥♥
 
/eveline
 
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Pusskalas!

Vart inget ridpass på varken Dan eller Leffe idag, det är så blött och de packar så mycket snö under hovarna så är rädd att dom ska trampa fel. Istället blev det pusskalas! Efter detta så städade jag lite i våran sadelkammare, och jag kan säga att det var mycket behövligt, den är ganska liten så när både trav och ridutrusningen ska rymmas så blir det så trångt! Men nu är allt på sin platts och mer krokar sattes upp, nu är det fint igen! 
 
Imorgon är panen att både Dan och Leffe ska gå ett lungnare pass. Dan ska trimmas på ridbanan och sedan ridas ut en stund. Leffe ska ut och galoppera i skogen och göra av lite energi!
 
Ni skulle bara veta hur sugen jag är på att tävla!
 
/ Amanda
 
 
 
 
 
KOMMENTERA (1)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Glad!

Som jag vänat på dessa otroligt sköna ridbyxor från Covalliero. Köpte tröjan samtidigt som jag beställde byxorna,dom sa att det skulle ta 2-3 veckor.. tog lite längre än det, 8 månader fick jag vänta! Jaja, bättre sent än aldrig! Men nu är dom här och jag kan varmt vekomendera dessa ridbyxor. Supersköna och sitter super! Ska testa rida i dom imorgon och ta lite bilder!
 
/ Amanda
 
KOMMENTERA (1)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Varför barfotahovar?

Något som jag har hört väldigt många olika åsikter och tankar om, är om en häst ska vara skodd eller inte. Runt om, eller bara fram.
 
Tydligen så ska hästens strålar, i mitten av hoven, röra marken eftersom att den ger en stötdämpning som hästen inte får om all tyngd bara läggs på hovväggen där skon är. Hästen ska alltså egentligen få en dämpning i varje steg från bakre delen av hoven. Men för en skodd häst, går stöten från när hoven tar i marken istället upp i lederna och det kan göra att hästen kan få spänningar i musklerna och inflammationer i lederna.
 
Nu vet jag inte om det är såhär i alla fall, och för alla hästar. Men jag har läst detta på bla. denna sida och på olika andra ställen. Vad tror du är bäst för hästen, och hur gör du med din?

 
 
        Här är två bilder från hemsidan. På övre bilden, en barfotahäst och den undre, en skodd.
KOMMENTERA (2)
publicerat i C H A R L O T T A / länka inlägget

   

Don't get to close, it's dark inside

Hej på er! Jag har lyst med min frånvaro i några dagar.. Jag spenderade i alla fall alla hjärtans dag med bästis och hästarna, standard. Idag har jag varit i stallet hela dagen, fixade till Pavve och Tjena Mannen. For sen på en skrittrunda med Pavve och red dressyr med Tjena Mannen. Gick superbra med båda två! Tjena Mannen har börjat släppa så otroligt mycket, alla poletter börjar falla på plats, han har blivit galet fin och samarbetsvillig, fina ponny♥. Har alleles nyss kommit ut från en varm och skön dusch, mitt hår har fått sig en rejäl kur, och nu sitter jag med anisktsmask och vinduvor, galet skönt efter en vecka när man kännt sig ful och äcklig haha. Gör alltid det när jag varit sjuk och suttit still och varit inne mycket och kännt mig instägd, haha. Ska slå på greys anatomy och lär väll vara fast i det i några timmar, älskar att bara stänga av allt utifrån och bli helt inne i någon bra serie eler film. Hoppas ni haft en bra lördag! Förlåt för mina orelaterade hästinlägg...
 
/eveline
 
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Småskuttat med Bizca

Halloj! Idag efter skolan begav jag mig till Buddbyn med Melinda för att prova hoppa lite med Bizca. Vi satte upp två hinkar med en gren (man tar vad man har hehe). Provade det i trav ett par gånger men då hoppade hon inte riktigt utan sprang mest över och rev då, haha. Provade sen i galopp och då hoppade hon, även om hon inte har den bästa tekniken, hehe.
 
Racade sedan av henne längs en upplogad väg på ängen, och lät henne sträcka ut ordentligt och det uppskattades av oss båda!
 
 
Snart ett år sedan denna bild togs, gud vad fort tiden går!
 
/Charlotta
KOMMENTERA (0)
publicerat i C H A R L O T T A / länka inlägget

   

Gamla bilder

Har suttit och bläddrat igenom alla mappar med gamla bilder, så tänkte dela med mig av några på mig och min förra medryttarhäst Hibizca som jag dock fortfarande rider ibland.
 
Världens bästa Bizca som har lärt mig så otroligt mycket under dom, snart, tre år jag känt henne ♥
 2011
2012
 
2013
 
 
/Charlotta
KOMMENTERA (1)
publicerat i C H A R L O T T A / länka inlägget

   

Vaknat på fel sida?

Goddagens! Idag har jag varit riktigt sur och irriterad, och lite ledsen över en del olika saker. Nåt som hände igår, och en hel del som har hänt idag.. Nu är jag iallafall hemma från skolan och planen för kvällen är att bara ta det lugnt och se nån film kanske?
 
Igårkväll var jag somsagt på körskolan. Fick lyssna på lite olika saker som man måste tänka på osv.
I lite mer än 3 timmar.. Måste även säga att jag är lite putt över att ha missat hoppningen igår då den tydligen var den roligaste på länge, men det lär väl komma fler såna lektioner hoppas jag!
 
 Ni får en bild på min hund Molly bara för att detta inte var ett hästrelaterat inlägg haha
Fotad i höstas med min NikonD90
 
/Charlotta

KOMMENTERA (2)
publicerat i C H A R L O T T A / länka inlägget

   

Oplanerad bloggpaus

Jag vet att jag suger på att blogga men det har hänt mycket och ja, men nu är jag tillbaka på riktigt. 
 
Igår hoppade jag uriel och det gick jättebra! Vi fick göra våran egna bana, både grundomgång och omhoppning. Uriel gjorde det hela jättebra men vi fick 2 stopp - ett i grunomgången och ett i omhoppningen. Men är jättenöjd eftersom hon höll sig relativt lugn och inte kunde hoppa på sin fart som hon brukar! Ni kommer få se film snart :D
 
Annars då? Jo, jag är lite arg och besviken på en viss människa men ja, inget att bry sig om egentligen. 
 
Bild från filmen från igår :)
/emilia
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Onsdag!

For till skolan idag, och kände mig rätt så frisk, guud vad skönt! Startade dagen med nationella prov, emn.. Det gick väll helt okej ändå! Sen flöt dagen på bra tills jag slutade runt halv fyra. Kollade på Greys Anatomy när jag kom hem, och sen somnade jag i två timmar, var verkligen svintrött! Så idag har jag gjort absolut ingenting i princip.. 
 
Bävar lite inför morgondagen, ska göra en sak som kanske inte låter särskilt stor men jag har inte gjort det själv på ett år, ångest men ändå förväntansfull, och för mig är det väldigt STORT. Efter det ska jag belöna mig själv med att åka till Pluto, bara mysa och motionera honom på något sätt. Efter det ska jag till Pavve med en som jag känner. Det finns ingen bättre belöning än att få spendera några timmar med dessa hästar♥.
 
 ♥♥♥♥♥♥♥
 
/eveline
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget