Framtidstankar

Jag kan lätt se mig själv bo i en fin inredad lägenhet, eller ett hus lite utanför Stockholm, typ Solna eller nå, ta en latte påväg till jobbet, ha en medryttarhäst som jag rider någon dag i veckan, och ha ett rysligt roligt, bra och spännande jobb som jag trivs med!
 
Inser verkligen hur viktig skolan är som grund beroende på vilket yrke man vill ha.. Vill du bli snickare - gå bygg, sköterska eller läkare, veterinär, biolog - gå natur eller vård & omsorg, eller bussniesmänniska, psykolog, advokat eller whatever - gå samhälls eller ekonomi. Är verkligen inte bra på att få fram det jag vill ha sagt.. Men VAD DU än VILL BLI/JOBBA med, så är det bara du själv som kan sätta gränserna..
 
Vill du bli läkare, work for it! Lägg ned extra tid på skolan/studierna, gör så gott du kan och lite till och se hur långt du kommer. Tänk hur underbar det hade varit att stå där om tio-femton år, ha sitt DRÖMYRKE och bara njuta av livet. Om man tänker så, så är det nog ändå värt de jobbiga plugget man kommer ha framför sig, när man inser hur mycket gott det gör för en i framtiden. 
 
Huvudsaken jag vill få fram är att man ska vara nöjd över sig själv och det man gjort, följa sitt hjärta och verkligen jobba för det man vill, hur lite eller mycket det än kräver av en själv så är det fortfarande dig själv det handlar om. 
 
Man behöver lägre/högre betyg eller mer/mindre kurser/utbildningar för vilket yrke det än handlar om.. Och det är bara du själv som kan sätta gränserna för hur långt du vill gå! Så vad det än är.. GO FOR IT! 
 
  
 
 
 
/eveline
KOMMENTERA (0)
publicerat i E V E L I N E / länka inlägget

   

HEMMA

Nu är jag hemma från Stockholm, det gick riktigt bra! Och jag har inte varit så här frisk på väääldigt länge, peppar peppar..
 
Annars har vi förutom varit på sjukhuset vart vi spenderade minst tid, varit väldigt mycket på stan. Shoppat lite fina och frächa kläder, suttit på mysiga fik och varit på bio! På bion såg jag "The wolf of walstreet" och det är nog den sämsta biofilmen jag sett faktiskt, den ser bättre ut på omslaget än vad den i själva verkert är, sen var inte biosalongen någon hit, och det låg popcorn osv på golvet.. Så bion på sergels ligger verkligen inte på plus.
 
Har även sett lite kändisar här och var, och gått runt lite överallt på alla möjliga ställen/köpcentrum! Har även hinnit dra på mig nackspärr, men också gjort bort lite plugg på flygresan dit och hem! Hadeee nice mina vänner!♥
 
 /eveline
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Hoppning på Chira

en bild från gårdagens hoppträning, som inte gick så bra. helt olikt vampiro och jag gillar mer pigga hästar. Orkar inte hller gå in djupare då jag, precis som charlotta, var lite ledsen över en sak. 
 
Jag har faktiskt filmer, men vet inte om ni vill se? :)
/emilia
 
KOMMENTERA (1)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Oh my mr Bombastic

Banjos riktiga namn ^

Idag hoppade jag alltså Banjo, och orkar inte gå in så djupt i vad vi gjorde, då jag är rätt sur, less och irriterad över en sak.. Vi hoppade iallafall små räcken, med snäva svängar. Banjo var superduktig så jag är jättenöjd över honom, men en annan sak förstörde hela kvällen.
 
Ska försöka att inte dra ner stämningen här nu, men hoppas att alla sover gott inatt och att morgondagen blir rolig, haha!
 Fina Bombastic, hehe ♥
 
/Charlotta
KOMMENTERA (2)
publicerat i C H A R L O T T A / länka inlägget

   

Stockholm nästa

God morgon! Ska snart hoppa in i duschen och sedan göra mig redo för Stockholm. Blir där tills på lördag, men det blir inte bara för nöjets skull jag åker dit heller! Nä, nu mina vänner ska jag förbereda mig inför en shoppingdag i huvudstaden, vilket låter helgrymt i mina öron!
Gör det bästa ni kan av dagen nu, och sprid massa positiv energi runt er!♥
Ni får en bild ifrån igår när jag käka fruktsallad och såg på bästa greys anatomy.
 
/eveline
 
KOMMENTERA (0)
publicerat i E V E L I N E / länka inlägget

   

Uteritt

Halloj! Idag fick jag rida Vampiro på våran barbacka, uteritt. Vi skrittade bara runt en liten slinga vid anläggningen, och sen skrittade och travade vi i paddocken. Lite smått tråkig lektion måste jag nog ändå säga, men det är trevligt med omväxling! Inte så mycket mer att tillägga där. Han var fin, och lite småtaggad hehe.
 
Imorrn har jag hoppträning, och har även Cecci så jag ska fixa åt henne och bara mysa, då hon har vilodag. Perfekt tillfälle att lära känna henne lite bättre! Ska dock rida henne på lördag ändå.
 
 Snygg-Vampan i somras
 
/Charlotta
KOMMENTERA (0)
publicerat i C H A R L O T T A / länka inlägget

   

Svar från frågestundenI

 1. Eveline: Vilka hästar/ponnyer rider du? Kommer du att tävla någon av dem?
 2. Jag rider Pavve, Pluto och Tjena Mannen och ibland Chili :) Tjena Mannen och Chili kommer jag att tävla. 
 1. Vilken eller vilka är era bästa vänner/vän?
 2. Mimmi  och Johanna är mina närmsta vänner, gillar inte ordet "bästa vänner", men har många fina och nära vänner!
 1. Vilken av era vänner har ni känt längst? 
 2. Angelica
Vilken skola går ni på, trivs ni där?
Kråkbergskolan, och jo där trivs jag.
 
Hade ni viljat bo någon annan stans än Boden? Vars?
Bor utanför Luleå typ, men Stockholm eller Göteborg hade varit nice!
 1. Vad köpte ni på hööks den senaste gången ni var dit? 
 2. Tävlingsskjorta, hårspänne, graman och en jacka. :)

 1. Eveline skrev i tidigare inlägg att hon har börjat rida D-ponny och att det känns bra. Vilken ponny är det? Ska du tävla med den? Hur ofta ska du rida den? 
 2. Mimmis ponny Tjena Mannen, som planerat ja, 1-2 dagar i veckan :)
 1. Hur tycker ni att en blogg ska vara, för vara intressant? Alltså så man klickar in på den nån gång per dag?
 2. Inspirerande och peppande!

/eveline
 
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Gammal video

Här är en gammal video på mig och Uriel på en miniklubb från i mars förra året. Herregud vilken skillnad det är nu, och tur är väl det för det här såg ju ut som det gjorde, haha. Hahah usch, feel free att skratta åt mig. Ingen kontroll heller, herregud haha!
 
Tycker att både hon och jag har utvecklats enormt mycket tillsammans. Ska försöka ladda upp någon video från nån hoppträning senare, så får ni se skillnaden!
 

 
/Charlotta
KOMMENTERA (1)
publicerat i videor / länka inlägget

   

Godnatt

Känner mig helt mörbultad efter dagen, är så grymt trött, helt ärligt så sov jag inte ens två timmar inatt och det tar ju på krafterna.. Så nu ska jag försöka sova, så jag inte fastnar för någon bra serie och blir helt uppe i varv, hehe.
 
Har annars nyss kommit hem från mockis, där jag red Chili med Maria och Prinsessa, gick helt okej! Och chili fick massa pussar på hennes gosemule♥. Innan det var jag till Pavve och fixade åt honom+pysslade litegran och for sedan ut på en liten mysig skrittrunda♥.
 
Nä nu ska jag verkligen sova, förstår mig verkligen inte på er som bli så uppe i varv varje natt och sedan ta en energidryck för att få upp energin på morgonen, asså nej, skulle aldrig kunna göra så. Det här med att somna för sent ska inte bli någon vana, utan händer mig typ en gång per år då jag alltid är den som slocknar först av alla i huset annars, haha! Godnatt!
Finaste Pavvan.♥
 
/eveline
KOMMENTERA (2)
publicerat i E V E L I N E / länka inlägget

   

In love

Någon mer än jag som är helt kär i Sara Ussings häst Zamiro? 
Så grymt fin, duktig och verkar vara en sån härlig häst. Fantastisk fin häst måste jag säga som jag har beundrat hur länge som helst!!
 
Kika in på Saras blogg HÄR, så kan ni läsa mer om Zamiro och om hennes liv - en läsvärd blogg!
 
/emilia
KOMMENTERA (1)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Arbeta utomlands

Någonting jag vill testa på när jag blir äldre är att jobba utomlands med hästar.
Det skulle vara så sjukt roligt att få testa på det! Hästhållningen i andra länder brukar ju vara helt annorlunda mot för här i Sverige och jag tror att det skulle vara väldigt roligt och en cool upplevelse!
 
Det är båda positiva och negativa reaktioner på folk när dom har jobbat utomlands (tex. Tyskland) men det beror ju självklart i vilket stall man arbetar i.
 
Johanna Grant, tex., jobbar i Bulgarien och hon verkar ha det riktigt bra där nere! Fina hästar men hårt arbete - men det är det nog värt!
 
Ja, att arbeta utomlands är något jag vill prova på. Att jobba i stall och rida flera hästar om dagen är något jag vill testa göra helt enkelt. 
Foto lånat av Johanna Grant, där hon jobbar i Bulgarien.
 
/emilia
 
 
KOMMENTERA (1)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Att inte ge upp

Ni vet den där känslan, när det känns så nära, men ändå så långt borta, när det känns som att inget lönar sig mer och man är på väg att ge upp.. Den känslan är nog den värsta som finns när man är insatt i ridsporten och bland hästarna. 
 
Alla har varit där någongång, och alla löser det på olika sätt, skaffar en ny häst eller ponny, slutar helt eller fortsätter kämpa. Jag vill bara ge en stoooor kram till er som aldrig ger upp på sin häst eller ponny, utan försöker jobba igenom ens svacka och bli ännu starkare ihop. DET om något är kämparglöd. (undantag med skador osv, eller en ponny som abslout inte passar det man tänkt göra, eller att man absolut inte matchar ihop). 
 
Men det jag vill få fram är att man aldrig ska ge upp, hur tjurskallig din häst eller ponny än är så ge aldrig upp. Nu vet jag att det kommer sitta folk där bakom skärmen och tänka "Men man ids inte vänta hur länge som helst, det är inte ens roligt.. Vilken människa kan ens skriva 'Ge aldrig upp'?!". 
 
Alla ryttare, ponnyer och hästar har svackor där inget går som man tänkt sig, ALLA. Så hur kul är det då att säga, nää.. Jag och min ponny passade inte ihop så jag sålde den och skaffade en ny. Istället för att säga vi klarade det, vi växte ihop som team och vi är såå taggade på att visa dom som trodde att vi inte kunde att VI KAN. 
För jag är the hell sure att hur många nya ponnyer eller hästar man än skaffar sig kommer man alltid ha svackor.
 
Har ens häst börjat stanna på träningarna eller tävlingarna, miska på hoppträningarna och gör något roligt istället, för jag antar att ingen häst glömmer hur man hoppar.. Och kom till hopptävlingarna och var på tipptopp och låt publiken undra vad du gjort för att komma tillbaka, och säg att medicinen var att göra något roligt ihop istället för att träna stenhårt hela tiden. 
 
Håller ens häst på att dra ned huvudet hela tiden och dra tyglarna ur handen på en, kolla upp olika bett den tycker är bekväma och testa olika längder på tyglarna och känn vad som känns bäst.
 
 en häst som testar vart en ryttares gränser gå ordentligt mycket, GE DIG INTE. Fortsätt träna ihop, och ge alldrig upp. 
 
Börjar säga emot i dressyren? Men måste ridas igenom! Minska dressyrpass på bana, och rid lösgörande (böj, ställ, sidvärts osv) i skogen för att hitta frammåtbjudning och inte nöta runt och runt på ridbanan hela tiden.
 
Kan skriva massor med meningar om vad ens svackor kan handla om. Men ibland gäller det att tänka mer logisk och anpassa sig efter hästen, hur kan jag lösa det här? Hur ska vi förbättra det här? Hur ska vi växa ihop?
 
Något jag tycker är extremt viktigt är att lära känna varandra från marken och inte bara komunicera med varandra medans man rider. Det är så mycket som sitter i grunden och handlar om respekt och kommunikation mellan häst och människa. En till grej är att man alltid ska vara lika tjurig tillbaka, och att man alltid ska vara bestämd, lugn och positiv. Med den inställningen kan man komma långt! 
 
Så om jag får välja då? Jag skulle lätt välja att ALDRIG GE UPP, gud så härligt det hade varit att växa ihop som ett team och kunna säga att man kan sin ponny bättre än någonsin och att man är mer taggad än någonsin på att visa dom som alldrig trodde att man kunde att man KAN. Att det var värt dom där tårarna.. Prove them all wrong.. 
 

Första gången jag hoppar Pluto..
 
 Femte gången..
 
Sista gången jag hoppade honom.. 
 
Vi har verkligen gått igenom svackor, upp och ned.. Kan ni verkligen förstå att det är VI ihop på bilden längst ned,   jag trodde verkligen aldrig att vi skulle eller kunde hoppa barbacka ihop som ett samspelt ekipage, och verkligen inte med bara grimma å grimmskaft/halsring. Men gusses what? Jag är så sjukt stolt över att kunna säga att vi på något sätt utan att ge upp tog oss igenom dessa svackor och växte som ett team. Älskade, älskade lilla ponny..♥ Allt handlar om tålamod..
 

/eveline
KOMMENTERA (2)
publicerat i E V E L I N E / länka inlägget

   

Godmorgon!

Hej på er! Måndag och jag känner mig som en ihopklämd macka eller nånting.. Vart inte många sovtimmar inatt, och ändå ställer jag alarmet en halvtimme tidigare! Fast det är gode skönt att vakna lite tidigare, hoppa in i duschen och käka frulle och fixa sig i lugn och ro. Bra morgon=bra dag! Gör det bästa ni kan av dygnets timmar, och ha en underbar dag allihopa!♥
Kommer tidsinställda under dagen, så kika in då!
 

/eveline
KOMMENTERA (0)
publicerat i E V E L I N E / länka inlägget

   

Energikick

Blev galet pigg såhär på kvällskvisten, gick ut på en powewalk med musik i öronen och rensade tankarna, och försökte hömta lite positiv energi! :D Har gjort ett smarrigt tidsinställt inlägg imorgon som jag hoppas ni gillar, försöker verkligen komma på något att skriva om, men det är inte lika lätt när motivationen är lite sådär i botten. Ska svara på frågestunden nu medans mitt humör är på topp, godnatt!♥
Imorgon ska jag rida lilla fina Chiliii♥
 
/eveline
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Hiss och Diss

HISS:
Dyon Crystal - Working Collection
Dagens hiss går helt klart till detta grymt snygga träns från Dyon! jag var lite tveksam till det innan men nu tycker jag att det är hur snyggt som helst. Finns på Charlies Häst och hund och kostar 1249 kr!
 
DISS:
De nya schabraken från Hööks
ursäkta den gråa bakgrunden...

Dagens diss går till dessa nya schabraken från Hööks! Gillar inte färgkombinationerna och gillar inte trycket på dem heller. Nej, dom får en diss av mig!
 
Vad tycker ni om dessa saker? Hiss eller Diss?
/Emilia
KOMMENTERA (5)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Morgonjour

Halloj! Idag har jag spenderat hela dagen på ridklubben med Amanda. Hon sov hos mig från igår till idag och vi ba chillade på osv haha. Idag hjälpte jag Ceccis ägare med morgonjouren och Amanda var supersnäll som ville följa med frivilligt, haha!
 
Men vem är då Cecci? Jo det är ju den ponnyn som Amanda har hjälpt till med förut. Men nu ska jag rida henne nån gång i veckan för att hjälpa att rida den lille busen, då ryttarinnan är lite kort ännu, men dom är superfina tillsammans för Emilia (som ryttaren heter) är superduktig! Red förövrigt Cecci i fredags men har helt glömt bort att berätta, haha. Gjorde inte så mycket, utan kände bara på henne då det var första gången jag red henne. Hon var inte helt lätt så Emilia gör ett superjobb med denna ponny måste jag säga!
 
instagrambild på mig och ceccan
 
/Charlotta
 
KOMMENTERA (0)
publicerat i C H A R L O T T A / länka inlägget

   

When everything's meant to be broken

Söndag.. en dag blandad med ångest inför den kommande veckan, dagen innan att man får ta nya tag och chanser, en dag med plugg, en dag full med tankar.. Am i right?
 
Började dagen med att fara till stallet med Mimmi. Mockade och fixade åt Pavve, och sen borstade, pysslade jag och flätade på honom länge. For sedan ut på en skrittrunda i skogen, kvaliétstid♥. Sen hjälpte jag Mimmi med Tjena Mannen, och jag måste verkligen säga att det inte är någon lätt ponny, även om han är godhjärtad och snäll. Men tamejtusan på att den ponnyn inte gör mer än vad han behöver, han testar verkligen vart han har sin ryttare och vart gränserna går. Och jag är verkligen så sjukt stolt över Mimmi som verkligen inte gav sig idag, dom var verkligen bäst! Även om det ligger mycket, mycket jobb framöver så ska dom bli grymma. För när den ponnyn vill och kan finns det garanterat inget som stoppar honom, och garanterat inte dom. 
BÄST
 
/eveline
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

I have nothing left

/emilia
 
 
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Vad vill ni läsa om?

Eftersom det är ni som läser bloggen så vill vi nu fråga er vad ni vill läsa om!
Är det åsiktsinlägg, bilder, videos, ridpass, övningar eller något annat?
 
Skriv ALLA era idéer så kommer det komma upp önskeinlägg under veckan! Det bästa förslaget får en länk! ;)
 
 
 
KOMMENTERA (3)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Myslördag

Hej på er! I går kom som sagt Mimmi & Angelcia till mig, kan inte påstå att jag gjorde särskilt mycket under kvällen då jag var jättetrött efter veckan som gått och somnade, hehe. Aja, idag for vi till hööks och jag fick hem mig några saker som jag kan visa er senare! Fick bland annat hem en graman, som vi sedan testade på Tjena Mannen. 
 
Efter hööks for jag och Mimmi direkt till stallet och fixade till Pavve och Tjena Mannen, sen for jag ut på en skrittrunda med Pavve i ca 25 minuter och det var en jädrans pigg och busig gammelgubbe, hihi♥. Sen testade jag och Mimmi gramanen på Tjena Mannen och red runt lite i skritt och trav. Först förtod han inte riktigt, men sen fick jag responsen precis som jag ville ha och han förstod precis hur han skulle göra, man kände verkligen att det hjälpte honom extremt mycket att arbeta rätt då han arbetade på ruskigt bra med ryggen och bakbenen, och var en aning trött efteråt. Så med lite finslipning på grunderna och få honom att bygga upp sig och få honom stadig kommer dethär bli kanon, finaste Tjena Mannen♥. 
 
Nu ska jag ha myskväll med två underbara brudar och se på film, så ni får ha det göttans!
Föresten är det ingen som håller med mig om att det är galet snyggt med läppförstoring? Funderar skarpt på att skaffa det! :) 
dööör
 
/eveline
 
 
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Luleåtripp med mamma

Idag var jag i Luleå med mamma, vi åkte och lämnade tillbaka min väst och köpte en ny sak för pengarna, och efter det åkte vi in till själva staden och handlade lite till.
 
Det var en trevlig kort tur och jag fick med mig 3 saker hem!
1: Röda ridbyxor från hööks, 499 kr. 2: Tröja från Gina tricot, 199 kr & 3: Foundationborste från Gina tricot, 29 kr. 
Det ända jag faktiskt behövde var borsten haha, men det brukar ju alltid bli lite extra. ;)
 
/emilia
 
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

New in

Kommer ni ihåg när jag skrev att jag hade beställt från hööks? Sakerna kom förra veckan men har inte tänkt på att visa er förens nu. 
För det första så kan jag säga att jag tyckte att det tog jättelång tid att få hem sakerna! Väldigt lång leveranstid. Sedan så var västen på tok för stor så den ska vi lämna tillbaka. Tröjan var också ganska stor men den fungerar att använda och koftan från hv polo är jättefin. Det är min favorit!
 
/emilia
 
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Galen i träns

På senaste tiden har jag blivit helt galen i träns! Haha, kalla mig konstig men dom är såå läckra vissa av dom. 
Tänkte visa er 3 favoriter:
 
1: High Function Revolution från Perfect sit
Så galet fint träns! Som jag har nämt innan så är Perfect sit mitt favoritföretag typ, eftersom dom tänker på hästens bästa och för miljöns bästa. Som ni ser, så har detta träns ett brett nackstycke som fördelar trycket och dessutom har det en "vagga" vid bettet, som tillåter hästen att kunna "fjädra" på bettet i munnen. Dessutom är det väldigt snyggt! Priset är lite väl saftigt kanske, men det kan vara värt det då det hjälper så mycket för hästen och dessutom är ekologiskt! Pris: 2 299:-
 
2: Rambo Micklem Multibridle
Inte så svårt att lista ut va? Nä, detta träns tycker jag är riktigt bra och jag tycker faktiskt också att det är snyggt! Alla tycker olika om det men jag gillar det verkligen. Denna modell går också att änvända på 3 olika sätt. Med bett, bettlöst eller som longeringskapson. Detta träns trycker inte heller på hästen känsliga nerver, vilket är bra för hästen. Detta tränset är lite billigare men ändå ett bra pris för ett sådant bra träns. Pris: ca. 1390 :-
 
3: Claridge House Stafford
Detta träns är nytt i hööks nya vår/sommar-katalog och jag tycker det är så jäkla snyggt! Gillar det verkligen. Vissa gillar inte hööks kvalitet men jag tycker den är helt ok med tanke på priset. Pris: 429 :-
 
Om ni fick välja mellan dessa 3 träns, vilket skulle ni välja? 
/emilia
 

 
 
 
 
KOMMENTERA (6)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Reklamer till häst

Något som jag tycker blivit mycket vanligare nu för tiden är att klädmärken osv, reklamerar ut bilder med deras varor på och har hästar som motiv med i bilden. Helgrymt enligt mig i alla fall! Hur jag började tänka på det var att jag skulle gå in och kika på kläder på lager157 och då dyker bilden nedan upp..
Håller ni inte med mig? Att hästarna börjar synas lite över allt i reklamer, i TV-rutan osv.
 
/eveline
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Fredag

Välkommnar fredagen med öppna armar, så skööönt med helg! Ska snart dra på mig löparskorna och köra ett intervallpass på crosstrainern och köra lite styrke, blir även en nyttig fredag för min del. Skippar fredagsångesten!
Skolan har rullat på.. Ska till stallet lite senare och ikväll kommer två underbara brudar till mig, bra dag helt enkelt!
bästaste pavvan♥
 
/eveline
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget