Onsdag

Dagen vart inte alls som planerat.. Skolan flöt på och tanken var att åka och rida bästa Pluttis sen. Men hade tydligen ätit något jag inte alls tål, så spenderade nästan de sista timmarna på akuten med blodprov och tabletter, usch hatar verkligen nålar, tabletter och sånt, gillar det inte alls. Men har tagit det lugnt sedan dess, så har pluggat matte, engelska och spanska och bu gosar jag ner mig i sängen framför vampire diaries med gostofflor ofcourse!

/Eveline 
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Snart

Snart har jag bättre internet och kan börja blogga som vanligt igen. 

Jag har ridit såå bra pass på chili i skogen och första gången i ridhuset har även varit och myst med Pavve i skogen.❤ 

Idag har jag vari ute hela dagen på nå friidrottadag och frusit arslet av mig, och har sen varit med en saknad Rebecca och pluggat matte och pratat i massor, sånna dagar kan vara såå sköna att ha ibland, inget stall och stress. Nu ska jag se världens bästa vampire diaries medans jag försöker få upp värme. Under massa täcken, filtar och kuddar haha. Ni får ha det sp bra så hörs vi med mer uppdatering när internet funkar som det ska igen!



❤❤❤❤❤❤❤❤❤
/Eveline 
KOMMENTERA (1)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

irriterande

Skrev ett jättelångt inlägg om dagens ridpass men det försvann såklart. ajja, vi hade iallafall en ny ridlärare som hette viktoria och hon var bra, och vi red på böjda spår. Safir var lite bekväm och lyssnade inte på skänkeln i skritten och traven så jag jobbade lite med det idag. 
Galoppen gick bra men där blir han lite för pigg, och där tar han faktiskt skänkeln. Dock lite för mycket eftersom han hoppar rakt upp i luften. Ajja, vi får träna på det.
Vi red en övning med volter i skritt på slutet och då jobbade han bra och lyssnade lite mer framåt iallafall så det var ju bra, det var det jag fick nöja mig med idag ;)
Skrev bara en kort utvärdering nu, orkade inte skriva om allt.
 
Jag hatar verkligen blogg.se, snart byter vi förhoppningsvis portal...
 
Ajja, imorgon ska han vila, men inte helt. Jag ska träna lite trick och sånt i paddocken, så vi får se hur det går!
gammal bild, fast egentligen inte men asså för mig är den gammal för att det har hänt rätt mycket sedan denna dag ;)
 
 
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Ridpassen igår och idag

Som jag nämner i videon nedan så ska jag börja göra videos om mina ridpass, så ni slipper läsa om dom. vissa kommer jag såklart skriva om istället men de flesta passen kommer jag berätta om i videos. Som ni ser så är videorna på sidan, jag vet ej varför men ska testa filma från en annan vinkel eller lägga upp på YT istället. :)
 
här har vi från gårdagens ridpass, den kom upp lite sent:
 
Och så idag:
 
 
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Linn och Ebbas podcast

Tycker att ni ska klicka in HÄR och lyssna på Linn och Ebbas första podcastavsnitt, jag har själv inte kollat på det men jag kan nästan garantera att den är sjukt bra.
 
Det finns ju massa olika podcast i svergie men det är ingen jag faktiskt har fastnat för, men jag tror jag ska börja lyssna på denna faktiskt. :)
 
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Saker ni kanske inte visste om mig och safir

- Jag måste alltid göra massa saker innan jag går och sover. Jag vänder på alla speglar i rummet, kollar under sängen massa gånger och gör en provisorisk låsning på min dörr. Så blir det om man tror på spöken samt har sett får många skräckfilmer!
 
- Safir är aldrig arg eller sur.
 
- När Safir kom till mig hade han aldrig varit någonannanstans än sitt stall i hela sitt liv. Bara en gång, i ridhuset på BRK för ca. 5 år sedan. 
 
- Jag är väldigt mörkrädd och vill inte vara ute i mörkret. Igår skrämde min pappa mig när jag skulle hämta lasse (mitt i natten, vi hade varit på bröllopsfest) och jag fick panik. Jag skrek hur länge som helst och började gråta och kunde inte andas normalt på typ en timma.
 
- Anledningen till att jag blev rädd var för att i förrgår så var den en man/kille som låtsades gå på kryckor som lyste med en röd ficklampa på vårat hus. Vi trodde han var sjuk eller letade efter någonting, men han lyste rakt in i vårat hus och gick fram och tillbaka på cykelvägen (vi bor exakt vid den). och sedan kom det en joggare (typ) och då började mannen/killen med kryckan att JAGA honom och kastade kryckan. Sedan såg vi inte honom något mer. Men det var väldigt obehagligt. 
 
- Safir kan puss och hov, precis som amira kunde. <3
 
- Jag sjöng på min mammas och pappas bröllop tillsammans med min kompis Tilda.
 
-
Arkivbild.
 
 
 
 
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Söndagslat

Godmorgon på er! Jag har startat upp dagen med en kort prommis med hunden, och har sen legat och latat mig i sängen framför världens bästa serie, the vampire diaries, har sett alla säsongr om och om igen, och jag skulle fortfarande kunna sitta flera timmar i sträck och se det. Men nu ska jag hoppa i stallkläderna, jag har nämligen fått äran att rida Mimmis Tjena Mannen idag, första gången jag rider honom så det blir spännande att se hur han är, ett stort plus är ju att han är irländare och dom är ju bara för underbara!♥ Tyvärr är mitt internet alldeles för segt för att ladda upp en bild så det blir ett bildlöst inlägg..
 
/Eveline
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

HÄSTBLING

Har länge funderat på att beställa ett armband i tagel, från typ Pavve eller Pluto, gud så fint! Att ha med sig sin älskling överallt liksom, hihi.♥
 
Om du själv känner dig sugen på att beställa och designa ett eget armband i tagel hittar du mer info på facebook-sidan hästbling, där står det hur du går tillväga osv. 
 
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Godmorgon Lördag!

Godmorgon på er! Yess, jag är en morgonmänniska som hatar att sova bort dagarna och får panik om jag sover längre än till 10 för att man sovit bort hela förmiddagen, haha. Nej men jag älskar verkligen att vakna lite tidigare vare sig det är en ledig dag eller inte, hur underbart är det inte att vakna lite tidigare (av sig själv dessutom) och ha hela dagen framför sig? Ska snart starta upp dagen med att städa mitt rum, inta frukost och sen blir det stallet för hela slanten resten av dagen, ska fara ut på två mysiga skritturer med Pavve och Pockan, och sen ska jag rida Chili!♥ Ikväll har jag absolut inga planer alls, kan vara skönt ibland det också.
Hur ser eran lördag ut då? 
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Åh vad du är bra Fredag!

Igår var jag ute på värdens mysigaste tur barbacka på Pluto i skogen. Lät han rulla på som han ville och upptäckte nya stigar i skogen, i slutet travjobbade vi lite och han var jättefin, gulleponnyn.♥
 
Idag har dagen flytit på med skola, och på eftermiddagen for jag och fixade allt åt Pavve och borstade och mös med honom. Det är verkligen kvalitéstid att sitta i boxen och mysa med en så gosjuk Pavve medans regnet smattrar mot stallfönsterna.♥ For sen och red Chili, red ut med Tilda & Rut. Mycket prat, men det är så skönt att bara få prata av sig ibland. Kände mest på Chili idag, ville känna vart jag hade henne, testade vart hon gick som bäst och vart de blev lite dåligare. Men känns som att jag har mycket bättre koll på henne nu, hon är såpass känslig och det tog några gånger att vänja in sig efter att ridit de lite lojare hästarna. Men det känns bra med variering och jag vet att jag får mer erfarenhet av rida känsliga ponnyer ibland, och det är ju extra roligt när Chili är så fin! 
 Lånade en småsöt bild från Jeanette på Rut & Chili! Som ni ser så är det inte så bra väder här i norr, så just nu sitter jag här och värmer mig med täcken och kuddar efter att ha varit och ridit i regnet på en fruktansvärt fin Chili.
 
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Mycket i ridhuset

Idag träffade jag äntligen amanda på Brk efter att ha varit borta från henne i en vecka. har saknat henne när allt går skit här hemma. Inte inom hästeriet men på andra plan. Ajja, nog om mina problem nu ;)
 
Jag bestämde att jag skulle rida med Amanda i nya ridhuset, och så blev det också. Gick in i ridhuset och det var ganska så många där, såklart. Men jag tänkte att det var bra för honom och det är det ju också. Det var hästar som inte gjorde samma sak som honom, alla gjorde olika saker och det är mycket bra för honom att vänja sig. 
Han var lugn ändå, inget hopp och studs för att låtsas vara rädd. Dock var han ju lite spänd, men det tänkte jag att han skulle vara. I den situationen kan jag bara sitta där och försöka få honom att kolla bort från det som är annorlunda. Stolar i hörn, folk som går på läktaren osv. 
I början var det ju skitläskigt men sedan gick det bra. 
Sedan gick en del av de som var i ridhuset så då började jag jobba honom lite i galopp också. Han var fin och slappnade av i slutet, inte som han brukar men idag hade han faktiskt en anledning till att få vara lite spänd. 
Han är ju som en bebis i skallen så jag tar det lugnt.
 
Men det bästa med dagen var när vi gick över en bom på marken, mitt mammahjärta slog extra mycket då <3 inte mycket för er kanske men mycket för mig. Han vågade och var jättefin, haha.
Foto julia hermansson 
 
 
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Lugnt pass i paddocken

idag red jag somsagt ett väldigt lugnt pass i paddocken. Han hade mycket träningsvärk idag, lilla killen. Och han är värd att få ta det lugnt ibland också. Jag ska inte rida så hårt imorgon heller så han får ta det lite lugnt, min fina kille.
 
Han var iallafall ganska seg i början, men jobbade rätt mycket ställningar, böjningar och volter för att få honom lösgjord. Gjorde även lite skänkelvikning men det behöver han träna på en del innan dom sitter. Men han lär sig varje dag!
 
I traven jobbade jag lite samma sak men travade även över en bom, gjorde en halt, sedan fram i trav och över nästa bom, halt, trav, och sista bommen. Bommarna låg med ca. 5-7 meters avstånd (jag vet inte exakt haha) så vi hann mycket väl med en halt emellan.
Igår fick jag tipset att jobba mycket ingångsättningar och avsatsningar och idag fick det bli många igångsättningar halt-trav. Han skulle fram direkt för min skänkel. I början var det lite segt men i slutet gick det jättebra. Då visste han att det var framåt som gällde. Gjorde även lite igångsättningar halt-skritt och skritt-trav. Det är lätt några igångsättningar man glömmer bort, och det är ju egentligen en av de viktigaste. Framåtbjudningen är viktigt när man rider och det ska inte hända om 10 meter, det ska ske nu. En av de vanligare igångsättningarna är också skritt-galopp eller halt-galopp. Det tar jag när vi är där ;)
 
Anledningen till att jag inkluderar mycket bommar i ridpassen är mycket enkel. Jag vill att han ska vänja sig och känna sig trygg med bommar och hinder, och det är ju inte så att jag hoppar varje dag, jag går över en enkel bom på marken. Så nu har ni det svaret :) 
Han har blivit så mycket finare sen denna bilden, och den är bara ca. 1 månad gammal! Foto Julia Hermanson
 
 
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

dagen

Dagen har varit ganska lugn, stannade hemma då jag låg hemma och spydde halva natten. Sedan åkte jag till stallet , fixade allt och jag hade tänkt att skritta en sväng med benji men jag var för trött och mådde så dåligt så då fick syrran rida, hade en liten lektion för henne! Det gick ryysligt bra:) Sedan gick jag in och la mig och sov i en timma eller 2, åkte vidare mot stan och nu är jag hemma!
 
Nu ska jag gå och mysa med mig i soffan med en kopp te, mys på hög nivå !
 
 
 
 
Foto: Benji
 

Finaste <3
 
 
 
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Torsdag

Idag har jag varit på skolan som vanligt, lugn skoldag. Säger precis som eveline att jag har värsta motivationen till skolan just nu och har blivit mycket gladare. Jag vill INTE sitta där vid gymnasievalet och inte vara nöjd med mina betyg. never-ever. Bra betyg ska det vara. Det behöver inte vara A ialla ämnen, men man ska vara NÖJD.
 
på tal om det, vad är era bästa tips för att hålla uppe motivationen för skolan? 
jag försöker alltid vara positiv och ge 100 %. Skratta, prata mycket och ta vara på tiden är mitt tips. 
 

Jag ska snart till stallet för att rida saffe. Idag ska han bara få skritta och trava lite ute i paddocken. Dom hade inte rätt storlek på bootsen på torpgärdans hästshop så vi ska in dit nästa vecka när dom har fått in fler storlekar och färger. Ska köpa rosa såklart ;) men gröna hade inte heller varit så fel eftersom jag har gröna detaljer på mina stigbyglar och ett grönt schabrak. Jag ska även köpa en grönt pannband som han kan ha :D
snyggingen! foto Julia Hermansson
 
 
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Underbara Torsdag

Drog på mig en chill outfit imorse, och hade verkligen ingen ork att slösa ned tid på mitt hår eller klädsel, det gör jag typ aldrig men ändå hahah. Slutar snart skolan och hoppar på bussen hem och hoppar sen i mig stallkläderna och far till stallet och rider lilla fina Pluto, ut i skogen barbacka och bara mysa på♥. Har annars fått värsta motivationskicken att verkligen jobba i skolan (okej, motivationskick för att vara mig), men tänkt att sitta där sista dagen innan jullovet och kolla på sina betyg och inse att dom är så mycket bättre än tidigare, och att det var värt allt slit, då känner man sig värd att få lov, den känslan! Peppar peppar att den bara sitter i resten av terminen.
 
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

JAG ÄR INTE DÖD

Efter en låååååång paus från bloggandet är jag tillbaka! Kändes som jag behövde en paus från allt, vila och bara ta det lugnt. Bloggandet blev ett stressmoment isället för att det var kul , och jag älskar verkligen att blogga, att skriva och få respons på det jag gör. Nu känns de som att ALL motivation är p topp både i häst och bloggväg.
 
Igår kom jag hem från en underbar vecka i Turkiet, därimot var jag sjuk de 3 sista dagarna och troligtvis så vart jag matförgiftad så mår intee 100% bra nu häller. Men det vart massa shopping och mys, exakt vad jag behövde!
 
Och sedan har det hänt en ganska stor sak men det kommer jag inte berätta för er än, eller det är igentligen  2 stora saker ;) Men mer om det senare......
 
Kommer mer uppd senare då jag ska rida, och även kommer det nog bilder!
 
 
BRB !
 
 
/ Amanda
 
 
 
 
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Dagens hoppträning - STOLT

Idag hoppade min första hoppträning någonsin med safir, och det hade inte kunnat gå bättre.
Vi skulle hoppa bana idag, och han skötte sig otroligt bra. 
Här har ni en ful liten skiss på vad vi hoppade. 
 
Jag började med att hoppa banan med små kryss och ett räcke, och han klarade det jättebra! idag behövde han inte kolla på hindret innan han hoppade, han ba hoppade med glädje. 
Sista hindret, nr. 4, stannade han på några gånger, men jag tappade ridningen helt mot det hindret så det kan jag ta på mig. 
 
Sedan höjde vi upp hindrerna 2 och 3 till räcken, 2an var ca. 50 och 3an var på 70. Jag trodde helt ärligt inte att han kunde hoppa så högt redan (jag är konstig jagvet) men det var inga problem! han hoppade lite roligt första gången men annars så.
 
Sedan sänkte vi alla hindrerna i slutet så jag kunde rulla på banan om och om igen. Det gick SÅHÄR bra! Sedan var jag klar med det så då höjde Elina upp 2an till 80 cm. Han rev första gången, men jag var inte riktigt med i svängen mot hindret. Andra gången så hoppade han SJUKT bra, jag höll på att flyga av haha. Han var riktigt trött men ställde upp ändå! <3
 
Jag är sjukt nöjd över safir ikväll, han vågade och hoppade sjukt bra måste jag säga. Jag trodde aldrig vi kunde hoppa såhär högt, jag trodde verkligen inte det. Men se så fel man kan ha.
 
Nu ska vi hårdträna på start och stopp, mycket att han ska lyssna för skänkeln och stanna för tygeln och sitsen/rösten. 
 
Stackarn har även lyckats trampa sig som vanligt så imorgon ska vi och köpa rosa boots till honom, hihi. Imorgon blir det lugnt arbete i paddocken, kanske en liten utepromenad. Bara skritt och lite trav så han får lossna lite.
Världens finaste <3
 
 
 
 
 
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Let it burn

God Onsdag på er! Har suttit i skolbänken hela dagen, men det har ändå varit en väldigt lugn dag så helt slut kan jag inte medge att jag är. Fryser dock som ett as, så har myst ner mig med massa filtar och kuddar i sängen framför datorn. Mina planer för resten av dagen är att jag ikväll ska jag ta en kopp té och plugga, hade nog hellre sagt att jag ska ta en kopp té och se en bra serie, men plugget måste göras. Ska även skicka iväg mail om lite spännande grejer, om det går i mål eller går i botten skiter jag i just nu. Skulle vara förbannat kul att göra dröm till verklighet så varför inte försöka göra det omöjliga till möjligt? 
 
KOMMENTERA (1)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Diss

Idag dissar jag faktiskt eurostars höstkollektion. Den föll mig inte alls i smaken och jag tycer bara dom sakerna var lite för mycket. 
 
vad tycker ni?
Ni kan se alla bilder HÄR.
 
 
 
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

sprida falska rykten

igår när jag gick in på instagram så läste jag på en populär ridsport-skvallers sida och läste där om att någon hade skrivit att nellie berntsson fått avliva sin häst Elvis. en del skrev även att han hade fått kissing spines. 
 
Jag visste såklart inte om jag skulle tro på vad som skrevs eller inte, visst, jag tror inte på alla småungar som skriver R.I.P ELVISPEN eller liknande, men endel skrev hemska historier om att vi skulle sakna honom och ja allt sånt.
Men endel skrev också att han fortfarande levde men var väldigt sjuk, och endel skrev somsagt att han hade kissing spines. 
 
När jag då läste nellie berntssons senaste inlägg så var det som jag slutligen hade trott, han var inte död och hade inte kissing spines, men han var sjuk. men det visste ju alla redan. men att någon sjuk människa kan sprida ett sådant rykte om en tjej och hennes ponny är bara sjukt. Att säga att man var på kliniken samtidigt, och hörde hela samtalet. det var ju lite konstigt det också iochmed att de samtalde i enrum. 
 
Att sedan sprida det på en såpass stor skvallersida gör bara allt värre. hela ryktet startade enligt denna skvallersida av en kommentar på nellies bild, och det var även en bild på kommentaren. Jag tycker att det bara förstorade situationen och gjorde det värre.
 
Varför kan man inte bara respektera det som det är? nellie har det nog svårt med elvis nu och jag kan verkligen inte förstå hur vissa kan göra såhär mot henne. Vill ni att någon ska sprida ett hemskt rykte om din ponny, att den är död eller har fått en obotlig sjukdom i ryggen? Nej inte tror jag det. Fick jag reda på att någon sagt så om Safir hade jag blivit riktigt arg och besviken på oss människor. 
 
Skönt att skriva av sig lite, blev bara så arg när jag såg detta så jag ville explodera. Jag är inte ett så stort fan av Nellie berntsson, men jag har absolut inget emot henne och hon är inte alls värd allt detta. hemskt är vad det är. 
 
 
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

skola

 
just nu sitter jag på  skolan som ni kanske kan förstå. ;)
 
Har just nu NO och gör en egen uppfinning, ett iphoneskal haha. Efter skolan ska jag hem sedan blir det stallet för hoppträning, MED SAFFE. första gången! är taggad iallafall, lite nervös men vi ska ändå hoppa ute om vädret tillåter, annars kanske jag måste hoppa en ridskolehäst då han inte har hoppat i ridhuset förut och han är rätt speciell.
 
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Hold your head up, don't let them push you down

Denna hästvärd.... Den bjuder på lycka, tårar, goda vänner, bra gemenskap, man kan vara sig själv och det är aldrig någon som trampar en på tårna. Eller...? Vissa gånger skulle jag nog vilja kalla hästvärlden en mardröm, man kan inte vara sig själv, det är konkurans om vem som rider hästen bäst, vem som har snyggast kläder, man trycker ned varandra, det finns ingen gemenskap, allt handlar om att vinna annars har man ingenting där att göra, man ska prata skit om varenda person, och man känner sig inte välkommen. 
 
Ska det vara så? Nej vill jag då först och främst säga. Tänk om alla kunde vara snälla med varandra och bidra till en bra gemenskap, hjälpa varandra att komma frammåt och acceptera alla som dom är, vilken bra atmosfär det alltid skulle vara då & sååå kul det skulle vara då verkligen. 
 
TUMMEN UPP, till er som pushar & stöttar varandra & glädjer sig åt andras framgångar. Vi behöver fler av er i hästvärlden.
Tyvärr så blir man trampad på tårna ibland. Men blicka vidare, låt lyckan ta över och umgås med de vänner osm får dig att må bra. Hold your head up, don't let them push you down.
 
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Longering + ridning

idag blev det lite ändring i mitt veckoschema, han fick gå lite longering idag istället. sedan red jag även lite.
 
Longeringen gick jättebra, han skötte sig bra. Sedan skulle jag rida barbacka och det var inte det roligaste enligt honom. stel som ett staket kan man säga, och helt paralyserad i början typ. vågade inte gå framåt. Det var andra gånger någon någonsin red barbacka på honom, så det tog ju ett tag för honom att vänja sig.
när han slappnade av i skritten tog jag även lite trav, efter det hoppade jag av och tog på sadeln - och sedan var han rätt fin. 
 
En kort summering av dagen. haha.
världens finaste ponnykille. love him.
 
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Wat does the fox say?

Förlåt för att bloggningen från min sida stått stilla, men vårat internet har strulat så jaa. Kan ju faktiskt berätta lite om gårdagen! Skola åså på dagen, sista lektionen var det elevens val och ädr har jag media. Jag och Mimmi skulle fota hösten med hästmotiv, kan inte säga att vi fick världens finaste bilder men helt okej och dom går att använda. Sjukt kul att få man faktiskt kan använda hästarna till något i skolan! For sen ut på en jättemysig med Mimmi & Tjena Mannen på Pockan. 
 
Idag blir det en lugn kväll med plugg framför mig, skönt att få bort lite och ägna tiden åt annat sen. Hur ser era planer ut för ikväll?
 
KOMMENTERA (1)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Brk's säkerhetsfilm

Här ska jag nu visa en film som jag och saffe är med lite i , brk's säkerhetsfilm! Den är gjort av oss i usekt.
 
Jag tycker att alla ska kolla på denna film och skriva vad ni tycker :)
 
 
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget