längtar till november, redan ♥

vi är redo nu, hoppas att den bubblan vi är i nu där allt fungerar håller i sig!
/emilia
KOMMENTERA (2)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Svar på kommentar

jag köpte dom på rideonnet (eller jag fick dom i julklapp men dom kom från rideonnet)! men den affären har stängt igen nu. 
dom fanns förut på svensk ridsport men dom finns inte där längre.
 
Tyvärr hittar jag dom inte, men hoppas att du hittar dom tillslut!
/emilia
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Snyggt

som ni kanske vet kan man gå in och designa sina egna schabrak på lite olika ställen på internet, kika in HÄR!

dessa 4 designade jag nyss, jag är helt kär i det rosa och i det marinblåa! det röda hade inte heller varit helt fel och det beiga på en skimmel hade varit snyggt! ♥
/emilia
KOMMENTERA (1)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

gårdagens tävling.

Hej! igår var det ju miniklubbtävling och jag fick hoppa Hubbe, vilket ni redan visste!
 
jag hoppade 50 cm med honom, man fick ju somsagt inte välja höjd själv och jag valde dessutom att hoppa 10 cm lägre än hans kategori, jag hoppade C-ponnyhöjden men han är D-ponny. man fick göra det så jag och nina gjorde det eftersom det var hans första tävling!
 
När jag red fram var han jättstark, ville inte stanna osv. brallade i galoppen och lite sånt. jag hade redan bestämmt mig för att jag skulle ta de hindrerna jag kunde i trav, och därför galopperade jag inte så mycket.
 
väl inne i ridhuset där jag hoppade fram blev han mycket finare och sprången på oxern och räcket satt perfekt! han hoppade av jättefint på dom, och han drog inte iväg efter hindret heller.
 
Gick in på banan, bestämde mig för att vi skulle komma igenom. över första, gick bra. han drog mycket mot andra, men sedan styrde jag in i väggen efter det så han inte drog  i väg. 3 hindret tänkte han springa förbi, och då tröck jag till med skänkeln, och han är väldigt känslig så han hoppade upp i luften och över hindret! men han klarade det också, ställde verkligen upp!
mot fyran, det gick bra. sedan de 2 sista. det gick också jättebra, han taxerade rätt också!
 
Resulterade med en rätt osäker men felfri runda, eftersom det var hans första tävling någonsin på BRK så är jag nöjd!
/emilia
KOMMENTERA (2)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Kolla vad som låg i brevlådan!!

KOMMENTERA (1)
publicerat i E M I L I A / länka inlägget

   

miniklubb idag.

skrev inte om det på bloggen kom jag på, men idag är det TÄVLING! jag ska hoppa hubbe faktiskt, undra hur det kommer gå, kommer trava mot första hindret osv och jag och nina (som också ska tävla honom) har kommit överrens om det. han har ju inte tävlat på BRK nån gång, så han måste få chansen att ta det lungt. och går det inte bra på min första runda så får ju nina en chans till att göra bättre, så han får gå 2 gånger :)
 
man får ju inte välja höjd osv och jag och nina valde att hoppa C-ponnyhöjden och inte D-ponnyhöjden (som han är egentligen, D-ponny) eftersom han ska få vänja sig.
/emilia
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Morgonpigg!

Morgonpigg e man, som alltid då! Ska försöka dra upp Emilia från sängen så trycker vi i oss lite frukost och sen vidare mot klubben för att fixa hästarna lite extra fina, och mocka! Taggaaaaa
 
 
/eveline
 
KOMMENTERA (1)
publicerat i E V E L I N E / länka inlägget

   

Pusssssssssssst

jag är så  grymmt trött ! Först ha sprungit i  skogen med Joel och oscar . vi gick typ 2 mil ... Men sedan så for jag till stallet och red poarna ! Det gick Ganska bra , Lorden var som en klocka ! Även fasst han har typ vilat i 2 dagar . Men bengt var superpigg och bara busade hela tiden , hihi han är glad i hatten den lille ♥ sedan packade och smörjde sadlarna och tränset , för i morgon är det MINIKLUBB !!! Imorgon ska han få träna tills kurien , han ska tävla en dressyr och en hoppning ,tror att det var 50 cm . Mn i alla fell sedan så åkte jag till brk för att umgås med några friends , sprang typ hur mycket som hällst ! Och nu , nu är jag död i benen , förstår inte hur jag ska orka rida ... *Pust*
 
Imorgon är det upp tidigt och fixa , så godnatt ! :)
// Amandaaaa
 
 
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

händelserik kväll med eveline!

eveline kom till mig runt 7 ikväll och vi har suttit vid datorn, åkt skateboard nerför kvarteret, varit ute på äventyr med cyklarna i mörkret och så har vi bakat chokladbollar. som inte blev så fina btw.
 
vi har haft det kul, nu ska vi sitta vid datorerna ett tag och sedan sova eftersom vi ska upp så tidigt imorgon!
 
godnatt!! ♥
/emilia
 
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Sååååå glad!!

I dag har jag äntligen fått rida på världens finaste nordsvensk.. Inte någon annan än Pavve!! Ååh känslan av lyckan som sprider sig.. Lyckan som hästen får av att äntligen få ha en ryttare på ryggen!! Ska ta det sjukt lungt nu och skritta han varje fredag på lång tygel i skritt i 10-15 min i kanske en månad innan jag börjar ta ihop han lite mer och öka längden av passet , på lördagarna körning, måndagarna tömkörning, rätt bra upplägg ändå, så får han bygga upp ben och rygg på ett rullande shema! 
Finaste ♥
 
/eveline
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

SVAREN PÅ FRÅGESTUNDEN - VIDEO


här kommer svaren från frågestunden. jag tror att amanda och eveline svarar på frågorna snart! ♥
/emilia
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Jh-collection vinter 2012

vad tycker ni om de nya produkterna från Jh-collection? jag ger det en rejäl hiss! ♥
/emilia
 
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Gårdagens ridpass - utvärdering!

Red ju som sagt i dressyrgruppen i går för Kicki! Kan väll inte säga att jag är supernöjd över passet, för det är jag inte. Han kändes svajjig för skänkeln, välldigt springig i vissa tillfällen, fick inte den där wowkänslan.. Men skötte sig gjorde han då, vilket är bra!  Tog några skutt i paddocken sen för att få en bra känsla och känna på han innan lördag, och det gick superbra!!
 
 
/eveline
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Gårdagens ridpass

igår så åkte jag somsagt till heden och red. Jag ska börja rida hos Elina Lundström lite då och då / när jag vill osv! superkul ♥
 
Ska skriva lite om ridpassen:
 
Dixie: red ut på honom tillsammans med Elina och Lamborgini. vi skrittade och travade till fiskodlingen och skrittade och travade tillbaka och vi pratade om allt möjligt under tiden också. dixie är en jätterolig ponny och rida, superfin! ♥
 
Pantau: han är en jättestor häst men lika snäll som han är stor, dvs jättesnäll. Kändes ju lite konstigt att byta från en C-ponny till en storhäst men det gick ändå ganska bra att rida. red i skritt, trav och galopp men började ju med lite travarbete i paddocken, serpentinbågar, volter och lite sånt. jag suger på att sitta ner i fattningarna på en sån stor häst, men det får man öva på. han  är ju väldigt utbildad så man behöver ju bara göra en liten halvhalt så gör han det han ska. galoppombyten och lite sånt, och galopp på spåret gjorde jag. pantau var verkligen jättefin och jag tyckte det var jättekul att rida han! ♥
 
en gammal bild på dixie!
/emilia
KOMMENTERA (1)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Godmorgon!

Godmorgon på er! Är sjuk, svårt att svälja och hostar.. Annars är jag riktigt taggad till imorgon, miniklubb, inte sådär höga klasser. Men miniklubb är så mysiga att vara med på. Dels så ska Pluto debutera hoppning med mig på ryggen, 40cm, men superbra träning ändå! Sen troligtvis Pessoa i 60cm, hoppas på lungna och fina rundor med båda! 
 
Red även i dressyrgruppen med Pluto igår, utvärdering kommer!
 
 
/eveline
KOMMENTERA (0)
publicerat i E V E L I N E / länka inlägget

   

Dom får oss att må bra!

Hästarna... Tänk vilka underbara djur vi har runt oss. Tänk vilken respekt man får för varandra och vilket band. Ett band mellan häst och ryttare är otroligt starkt. Man kan inte välja vem man ska gilla för att den är "sötast", man får vips bara en känsla av att. Du och jag, vi är ett team! Hur arg man än blir på hästen, hur mycket man än skäller på den. Det förändrar inte vad den betyder för en. När man förlorar den delen, den delen av sitt hjärta som älskar den hästen så djupt, känner man sig alldeles tom. Det kan ta veckor, månader, år. Innan man kommer över det. Det är inte bara att glömma, gå vidare, komma ihåg minnena. En häst sätter sitt avtryck i ens hjärta, och det avtrycket kommer alltid finnas där. En häst ger en så mycket, och man ska ta vara på tiden man har med den, all tid man bara kan få.
 
Tänk hur mycket dom ställt och ställer upp för oss människor, dag in och dag ut.. Det är dax för oss människor att ge något tillbaka. Varför sätta dom på en jävla macka när dom inte orkar mer?! På grund av att vi människor gjort i princip slut på dom.. Varför slå dom när dom gör 'fel'? Hallå världen vakna.. Vi måste verkligen börja tänka mer på HUR, vi behandlar VÅRA djur, vårt ansvar. Vi måste börja tänka innan vi gör något innan vi gör det.
 
Varje gång jag är i stallet försöker jag alltid berömma dom när dom gjort rätt, och sätta en gräns när dom gör "fel" Men vad är "rätt" och "fel"? 
 
Jag tycker verkligen vi borde uppskatta hästarna mer, och verkligen visa dom vilket bra jobb dom faktist gör! Speciellt ridskolehästarna.. Dom borde få mer lung och ro! För dom är det alltid liv i stallet, så för dom kan vi visa respekt med att låta dom vara i fred. Ge dom en morot och mysa med dom. 
 
Jag älskar alla våra rs-hästar! Vissa mer eller mindre, men alla är betydelsefulla, och är unika på sitt sätt. 
Men som alla andra, man har ju sina favoriter! Ingen av dom är ridskoleägda, men som ni vet har ju Pluto varit det.
 
 
Forever together,
Never apart,
Mabye in distance,
But never in heart.
 
Dom här hästarna.... Betyder så otroligt mycket för mig. Det är bland det finaste jag har. ♥.
 


Med detta inlägg ville jag få ut om hur mycket hästarna ställer upp och står ut med oss människor. Att vi verkligen måste visa att vi uppskattar det dom gör. Tack för att ni fyrbenta djur finns.
 

/eveline
KOMMENTERA (0)
publicerat i E V E L I N E / länka inlägget

   

Vad jag gjorde i heden

Berättar mera sen!

KOMMENTERA (0)
publicerat i E M I L I A / länka inlägget

   

Dagens planer

Idag är det torsdag. gud vad snabbt veckan går!!
 
idag har jag skola till tjugo i tre. efter det ska jag vara på stan till klockan fyra. klockan fyra ska jag nämligen till heden och rida, hmm nu blev ni väl nyfikna? ♥
berättar mer senare. och nej jag ska inte köpa häst och nej jag ska inte sluta rida james och nej jag ska inte ta någon häst på foder - nu vet ni.
 

annars har jag inte så mycket planerat för idag, vi får se vad dagen har att erbjuda helt enkelt :)
/emilia
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

förlåt linn, men detta är en diss

ursäkta men jag gillar inte när pannbandet och tränset är olika färger. tyvärr linn olsson, chagall är finare i bara svart!
/emilia
KOMMENTERA (1)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

förlåt linn, men detta är en diss

ursäkta men jag gillar inte när pannbandet och tränset är olika färger. tyvärr linn olsson, chagall är finare i bara svart!
/emilia
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

woopwoop

sitter på skolan och chillar med mina friends , måste säga att jag är lyckligt lottad som har en sådan klass som jag har . Vi har alltid kul med varanda osvosv . Men Dagens plander ? Ddet blir att rida lektion för Åse ikväll , känner mig väldigt taggad . han var vädigt fin igår och lyssnade på mina skänklar väldigt mycket jag tränade på att han skulle Flytta ett eller två steg , och han lyssnade på det super bra ! fina Lillskit ♥
 
// amanda
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

uteritt på uriel

red ut på uriel igår, vi red till bränslanpaddocken.
vi fick rida fritt i paddocken och lite så.
 
jag jobbade ganska mycket med volter och på hennes form och att hon inte skulle gå på börja spår som hon har en tendens att göra.
 
i galoppen var hon stel i början och ville inte gå på volt och hon ville inte gå runt på hela spåret.
men jag jobbade på och i slutet så gick hon på en bra volt och hon galopperade bra på hela fyrkantsspåret!
 
hon var ganska lat osvosv men gick ändå bra. och när vi skulle hoppa banken och börja trava hemåt blev hon lite springig men det är ju bara kul.
så det blev ett bra ridpass med mycket volter och galopp kan man säga :)

 

liten bild på uriel :)

/emilia

KOMMENTERA (1)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

F**^*^*^^*^^**^^NN

Jag skrev ett ganska långt inlägg nyss och sedan så försvan det bara , ååååå är alldes för trött för att skriva om det ... Kanke imorgon .. Men inte nuuuu
Mina fina ♥
 
// Amanda
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

älskade kaninpojke ♥

Min fina kanin, Lasse, är en jättebra modell ;)
nä men han är lätt att fota trots att han är mörk. dock fäller han ju hår nu så han ser ut som han gör.
nog är han fin min fina vän ♥
/emilia
KOMMENTERA (2)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

bilder från igår

Red hem till mig igår med nina och mini och jag och james. pappa klickade några bilder, känns pinsamt att visa dom då dom blev totalt kassa. men bilder som bilder liksom.
och det är ju bra att jag ser ut som ett fetto också, 3 koftor och en jacka + en reflexväst...
älskade vän och älskade häst, james bond ♥
 
/emilia
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget