Rainy day

Det regnar som jag vet inte vad här i Norrbotten.. Men det förstör ändå inte dagens planer! Kläder efter väder, rigth? ;) Vid 1-tiden åker jag ut till Apollo och far ut i skogen på en tur, hade tänkt att rida igenom honom och köra lite galopparbete, så det blir nog susen! Far sen hem och fixar mig innan jag drar iväg till en saknad brutta i Boden, så denna dag blir nog superduper! 
inget med inlägget och göra, men sååå klockrent hahahah
 
 
 
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

New in

åkte på hööks idag och köpte lite saker till "S". Det blev en sadel, stigbyglar, Lädertvål och lite borstsaker. 
Resten ska jag beställa från katalogen då allt inte fanns i butiken. 
Så taggad just nu!
 
 
 
 
KOMMENTERA (1)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

I'm back!

Weeeei, i förrgår kom  jag hem från huvudstaden! ÄNTLIGEN säger jag bara, nu när jag fixat fötterna kan jag äntligen börja motionera smått, och RIDA utan att ha stelt i föttera.
 
Gårdagen: Fixade allt åt Pavve och for ut på en skritt-tur i skogen, sååå mysigt att bara sitta där på den trygga ryggen med knappt nå tyglar  i handen och rensa tankarna och spendera kvalitéts tid med världens underbaraste nordis♥. 
 
For sen till klubben och red irländaren Tobbe, en riktig biff och stilig en. Red lite i alla gångarter för att känna på honom och wow vilken häftig ponny, den känslan! Tog lite skutt också och han är ju väldigt stor och jag får inte riktigt upp honom och koll på bogarna eftersom jag blir såpass liten på honom, så de gick ändå helt okej! :)
 
 
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Förbygel JH collection

är ruskigt sugen på att köpa denna förbygeln till "s". Dock är priset lite saftigt, 579 :-.
Men skulle lätt ha köpt den till honom om det var så att den var lite billigare :)
 
 
 
 
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

häst 1

 
Red igenom Yoghurt , han var lite seg ! Men det är ju nästan självklart när det är så sjukt varmt .. Nu ska jag fixa lite saker och sedan ska jag tömmköra Benji en liten stund .Sedan packa allt till morgondagens hoppträning :)
 
 
Ikväll blir det lugnt, troligtvis ska jag hjälpa till me Barnridning imorgon ett tag . Och som sagt på kvällen blir det hoppträning för mammi , låter helt ok i mina öron!
 
Yoggiizz ♥
 
 
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

inte länge kvar nu

nu  är det inte länge kvar tills ni kommer få följa mig och "S" resa på bloggen! Jag är så taggad på att berätta, men väljer att hålla det tills han kommer. Vad jag dock vet redan nu är att det kommer pratas väldigt mycket om det, och därför kommer jag inte bry mig när de väl kommer fram till mig, vad andra har sagt. För de vet ingenting om honom, eller hur han kommer bli i framtiden. jag kan bara säga att jag snart har en oslipad diamant i en box på bodens ridklubb. Han har glimten i ögat och älskar att arbeta, han är så otroligt mysig och hålla på med (dock lite ouppfostrad menmen) och han kommer bli riktigt bra med rätt träning. när den halsen och magen är borta och konditionen har kommit tillbaka kommer han visa alla som inte trott att han är något mer än en vanlig vit ponny, att han är så mycket mer än det. Han är bäst och för mig är han underbar, det finaste jag har <3  Jag har otroligt mycket arbete framför mig, men jag vet att med den hjälpen jag kommer få, att det kommer fungera. Jag kommer visa alla som inte trodde på oss att vi kommer lyckas vi också. Man behöver inte köpa en tävlingsklar ponny för att lyckas, man kan hitta en ponny i en liten hage som bara väntat på att få visa upp sig. Så var det för mig och jag ångrar inte en sekund att jag åkte och hälsade på honom den dagen jag gjorde det. 
 
Ni kommer få följa oss på bloggen och på instagram, heter @eemiliasamuelsson där! För er som känner mig så har jag även en privat instagram, som heter @llymee :)
 
<3
 
KOMMENTERA (2)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Lorden

Nu tycker jag det är degs att släppa allt , både gott och ont . Något som jag hållit  inne med är att Lorden har fått bli promenad ponny , eller ja , han kommer få gå då och då . Men jag känner att det inte är värt att sätta igång han efter en till skada , 4 sen skador räcker tycker jag .. Han är glad om han får pussar och kramar och kärlek .  som sagt så kommer han gå då och då . han är en panchis om man säger så . Är han nöjd och glad , då är jag det . 
Jag tänker på allt kul vi gjort , tävlat , tränat med BRA resultat , badat , långa uteritter i skogen barbacka , allt mys , vi är ett team , och vi kommer alltid vara det. Men nu får jag se det kuliga som vi har framför oss , jag vet inte vad som kommer hända , med jag känner att det kommer bli roligt .
 
Lorden är en ponny som man bara inte kan tycka illa om, han är snäll och glad mot alla , pussig och utstrålning som heter duga . Jag älskar honom , mer än allt !
 
Jag trodde att våran resa skulle bli länge , men jag är så grymt glad för det tiden vi har fått.  från att blivit grundlurad , och sedan massa följd skador på det .Med handen på hjärtat så har det nog varit dom 3 bästa åren i mitt liv.
Även fast du är ett är ett yrväder så älskar jag dig, runt jorden miljoner , miljarder gånger .
Skulle bli helt förstörd om han försvann , jag skulle nog helt ärligt slutat rida . that`s it.
 
OCH NEJ LORDEN ÄR INTE TILL SALU !
 
 
KOMMENTERA (3)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Viktigt..

Kommer upp en HEL det uppd om hur det är i nu läget  häst mässigt , och vardagligt . Även ett åsikts inlägg om ett ganska stort ämne i ridsporten.
HOLL KOLL !
 
 
KOMMENTERA (1)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

bilder-

Kommer upp en HEL det uppd om hur det är i nu läget  häst mässigt , och vardagligt . Även ett åsikts inlägg om en ganska stor sak i ridsporten .
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

12-dagarslista

Snodde listan från Emilia Larsson, men tog bort de 2 första frågorna!
 
3 - Mitt drömstall
 
4 - Min utrustning
 
5 - Ponnyernas utrustning
 
6 - Jag måste träna på
 
7 - Hästbloggar jag läser
 
8 - En häst jag saknar
 
9 - Bilder på stallet
 
10 - Det här äter ponnyerna
 
11 - En hoppträning
 
12 - Favorit outfit bland dom jag har
 

13 - Det här har jag med mig på tävling


14 - Bilder på mig från tävlingar

KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

12-dagarslista

Snodde listan från Emilia Larsson, men tog bort de 2 första frågorna!
 
3 - Mitt drömstall
 
4 - Min utrustning
 
5 - Ponnyernas utrustning
 
6 - Jag måste träna på
 
7 - Hästbloggar jag läser
 
8 - En häst jag saknar
 
9 - Bilder på stallet
 
10 - Det här äter ponnyerna
 
11 - En hoppträning
 
12 - Favorit outfit bland dom jag har
 

13 - Det här har jag med mig på tävling


14 - Bilder på mig från tävlingar

 

 

KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

faaack yeeeeaa

HAHA... Ni förståååår när ni kollar på bilden! Vart har jag hållit hus de senaste dagarna då? Igår förmiddag tog jag och min mor flyget upp till Stockholm, för shopping och sjukhus! Så under dagen har vi shoppat, käkat, gått på gröanan å yada yada. Idag dååå? Startade dagen med en efterlängtad hotellfrukos, asså det är det godaste som finns, på riktigt. For sen till sjukhuset och kollade upp lite grejer på mina leder osv, lämnade våra grejer och for ut till the city sen! Idag har jag fyndat två supersnygga jackor och lite kläder.. Sen har vi ätit på stan i söder och gått runt lite överallt! Så nu sitter jag här, insrkiven på sjukhuset tills på lördag, svårt att förklara men ska fixa lite med lederna, så kommer komma ut härifrån som nyrenoverad på lördag, förhoppningsvis! Haha, gud vad svårt det är att skriva ett icke-hästreleterat inlägg när det är en hästblogg..
Gillar min natt-tattaroutfit, eller vad säger ni?
 
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

uppe med tuppen

imorse var jag vaken kl 6.00 för att jobba! Idag jobbade jag i Storklinten i kiosken där. Det gick bra! Imorgon gör jag samma sak, då börjar jag dock 11.00. 
 
Därför har det varit dålig uppdatering idag, men ska nog fixa lite inlägg nu! :D
 
KOMMENTERA (1)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

aethdthgituytiyui

sådär känns det just nu, som en jädra soppa man snörrar runt i. Hmm, jaja gårdagen har varit väldigt hästig som vanligt i alla fall. Vid tre-tiden for jag till stallet och mötte upp Johanna, tog in irländarpownisarna och började göra i ordning dom. Vi for ut och red en sväng i skogen med två lååånga galoppsträckor, gjorde något avbrott här och var för att byta galopp så han lär sig höger och vänster galoppskänkel. Dom sista fattningarna tog han direkt rätt på. Duktiga Apollo som är så fin!
 
For sedan till Pavve och fixade allting där, borstade och pysslade på med honom innan jag tränsade och for ut på en underbar barbacka tur i det fina kvällsvädret! Skrittade fram rätt så länge innan jag kortade upp tyglarna och började arbeta honom, han var riktigt stel så jobbade jättemycket med att ställa och böja igenom honom. Funkade sisådär, men blev helt okej i slutet, avslutade med en typ 20 meters trav innan jag skrittade av honom.
 
Jag behöver våra läsares hjälp! Pavve har ju artros i bakknäna, och man kan därför inte rida dressyr med honom på böjt spår, dvs inget voltarbete och ingen paddockridning, helst bara rakt fram i skogen. Men han behöver samtidigt behålla muskler och mjukhet i kroppen för att hålla sig fräch, och därför behöver jag ER hjälp! När jag är ute och rider brukar jag böja och ställa igenom honom, men då är det oftast bara halsen och nacken som blir mjuk på honom. Har ni något bra tips om någon bra övning som man kan göra i skogen på rakt spår, ex hur man kan få hästen lösgjord i hals, nacke, bogar osv? Vill inte sitta på hästryggen och slita ned hästen i låg form och arbeta upp ryggen, jag vill få hästen med mig och lösgöra den så man kommer fram till mellan hand och skänkel och i det läget arbeta upp ryggen. Jag vet ju att de flesta brukar lösgöra deras hästar med mycket voltarbete osv, men Pavve får bara gå på rakt spår, och jag vill verkligen hålla han fräch. Så snälla underbara bloggläsare, kom med nå bra tips, är verkligen jättetacksam över det!!
♥♥
 
 
KOMMENTERA (4)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

ridlektion

Hade ridlektion för och Cornelia och Wilma igår som turades om att rida lorden , från marken så han väldigt fin ut , och det lät som att han var fin men väldigt glad i hatten ! gammel gubben ...
 
 
 

 
 
 
 
 
KOMMENTERA (1)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Ronja Amira <3

Suttit hela dagen och gjort en video om amira, jag är faktiskt nöjd! 
se i HD :D
 
jag saknar dig så det gör ont i mig, du gjorde mig hel.
 

 
KOMMENTERA (1)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Photobooth

 
på macdatorer finns det en grej som kallas "photobooth". Där kan man ta roliga bilder typ :) 
bjuder på två småsöta bilder på mig och amanda! snygga eller? :)
 

 
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Lotterihästen Cartell

kommer ni ihåg lotterihästen på GHS? minns jag rätt så hämtade väl ingen ut honom så han las ut på annons? Men iallafall så var han ute på annons och då köpte en tjej som heter Moa honom. Vill ni följa deras resa, som jag gör, kan ni kika in på hennes blogg HÄR!
 
Han är riktigt gullig och är en häst man lägger märke till tycker jag! Riktigt fin. 
 

 
KOMMENTERA (2)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Veckans blogg!

nu tycker vi på brkryttare att vi kör igång en veckans blogg! Det är bara att anmäla sig i en kommentar och sedan drar vi en vinnare på söndag, som kommer presenteras i ett enskilt inlägg framför våra läsare. 
 
Skriv bara "Jag är med" eller liknande ♥
 
KOMMENTERA (17)
publicerat i VECKANS BLOGG / länka inlägget

   

Toe warmer

Såg att hööks hade fått in en riktigt cool produkt i sitt sortiment! Detta är en Toe-warmer som värmer dina tår när du rider! Tex. i norrland är det väldigt kallt på vintern, då är det jättebra med sånnahär!
Det kanske inte är de snyggaste jag har sett, men det spelar ju ingen roll så länge dom fungerar! Jag ska definitivt köpa dom nu när jag ska rida hela året runt :D
99 :- på hooks.se
 
KOMMENTERA (1)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Piteå tävling -

Igår var jag och tävlade i Piteå , hoppade regional LC och regional LB ,  sjukt fin i båda klasserna men tyvärr ett pet i båda ! kanske lägger upp någon av ritterna .
 
Underlag - var helt ok , lite tungt på framhoppningen ! men annars var allt bra :D
funktionärer - Glada och trevliga ,Ett stort + för det !!
Anläggningen - Stor och superfin , lätt att hitta ! Kommer att komma tillbaka :)
 
Och tack Wilma och Emelie för all hjälp ! <3
 
Försökte knoppa Bengt för någon vecka sedan , grymt söt är han♥
 
 
 
 
 
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

A letter from your horse

Hittade en otroligt fin video på facebook som jag kände för att lägga upp här. Otroligt fin! 
Tycker att ni borde ta er tid att kolla på denna! ♥
 
 
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Angelica Larsson - Lady Godiva

Här har ni två bilder på Angelica och Lady Godiva från Ryttarspelen. Denna häst är jag väldigt förtjust i, som en ponny i storhästformat tycker jag :) 
 
 
 
 
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Måndag

Godmorgon alla läsare! Idag är det måndag och jag är ledig! 
igår så var jag uppe på motorstadion och jobbade i kiosken med att steka hamburgare. Det var jättekul faktiskt och mina arbetskompisar är jättesnälla :D Imorgon ska jag till storklinten och göra samma sak.
 
Men idag är planerna bara att ta det lugnt. Igår var jag så trött att jag somnade i soffan kl 17.00 så tror jag behöver vila lite ;) Det kommer upp inlägg hela dagen, dessutom kommer det upp en liten tävling också! Så kika in klockan 14.00 ungefär!
 
Vill också passa på att säga tack för att ni kikar in här varje dag och skriver kommentarer och läser, det är jätteroligt! <3
det fick bli en liten bild på amira idag. <3
 
 

KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Skellefteå RK - gamla tävlingsbilder

Kommer ni ihåg Elina? tjejen jag red hos förut? jag var med henne på tävling i Skellefteå för nån månad sen och redigerar nu bilder såhär lite sent. Här har ni en 2 fina favoriter på en väldigt cool häst! Kommer just nu inte ihåg namnet men den var ruskigt cool när den var ute på banan. 
 
 
 
KOMMENTERA (3)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget