vila

i helgen är det ju ryttarspelen på ridklubben så alla ridhus och ridbanor används till det, ja hela anläggningen. 
Därför har safir fått vila både igår och idag, eftersom jag inte har någonstans och rida. Men ja, Det är bara bra för honom. dock har jag aktiverat honom på andra sätt. :)
 
imorgon ska jag faktiskt hoppa, blev så sugen efter att se tävlingarna idag :D så ska nog hoppa en liten bana!
smakprov från idag.
 
 
 
KOMMENTERA (3)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

påväg hem till mig

nu är detta set påväg hem till mig! 
Har alltid velat ha detta och nu var det så billigt (199 kr) så kunde inte hålla mig, hihi. Dessutom har jag ju fått min lön från sommarjobbet så detta hade jag ju råd med själv. 
 
Så just nu är jag superglad och väntar på ett paket från horsemeup, med ett design med LO i :D
 
 
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

dagens ridpass // HOPPNING I RIDHUSET

ojojoj, idag hade vi hoppning i ridhuset! Andra gången han är i ridhuset, och nu var det dessutom hinder där! Han brydde sig inte lika mycket som jag trodde han skulle göra, så det var ju bra. 
 
Han var jättefin i skritten och i galoppen idag, traven var inte speciellt bra i början men när vi hade jobbat lite med framdelsvändningar osv. så blev han mer lösgjord och slappnade av mer i traven efter det. 
Sedan gick vi över travbommar, först så kollade han en gång, sedan gick han över.
 
Han är så osäker nu i början på vad hoppningen innebär så han vill alltid stanna och kolla på "hindret" innan han går över. just nu håller jag på att arbeta bort det, men det svåra med det är att man kan ju inte hoppa varje dag. även om vi snackar småkryss på 50 cm så får det inte bli för mycket. men jag tror det är osäkerheten i honom som sitter kvar lite. :)
 
Det var samma visa när det var hinder ivägen. Då stannade han, men snäll och MODIG som han är så hoppar han ju över ändå. Han är så sjuk! han kommer till hindret - stannar och hoppar sedan rakt upp i luften som en känguru. sötisen. 
Vi hade lite problem med den linjen idag, första hindret hoppade han alltid stillastående och andra hindret hoppade han lite finare på, med fart. 
Men han blev väldigt trött, och det kan jag förstå. Så när han hade gjort det bra en gång så pustade vi och tog det sedan från andra hållet.
Det gick bättre! Han tvekade inte ens mot första, men mot det andra så såg jag ingenting pga. solen så vi kom lite knasigt, men han hoppade iallafall. Andra gången så hoppade han perfekt på första och superfint på sista. Så jag är nöjd!!
 
foto Julia Hermanson
 
 
 
KOMMENTERA (1)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Holding on, moving on, letting go.. The hardest part in life

Hej alla läsisar! Vet allvarligt talat inte vad jag ska skriva om.. Igår firade jag papi som fyllde år, var med Amanda och var pysslade å myste med finaste Pavvsi♥. Idag har typ inget hänt förutom skola som vanligt då.. Ska snart till Amanda så ska vi plugga o lite stuff! Imorgon har jag Pluto, mina planer är att fara ut i skogen och bara ha så roligt det bara går!♥
Hahaha, lillplutten och jag galopperade upp för banken barbacka hiho!
 
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

nu börjar det likna något!

 
3 bilder från idag. 
 
Idag gick det hur bra som helst att rida! amanda red innan mig och fick känna på honom lite. han skötte sig superbra. Vi hade några galoppbommar innan vi gjorde det till ett hinder, och han gjorde det som ingenting! Han har så otroligt enkelt för dom, så gullig är han. 
 
sedan fick jag rida, och ja han var superfin. har inte ridit honom på typ 5 dagar eftersom jag var i fjällen, och han var så fin! Idag småskuttade vi bara lite så vi hoppade inte högt, vi fokuserade på annat istället. vi hoppade blandannat en oxer, för första gången! även hinder med galoppbom innan osv.
 
så nu börjar det verkligen hända något med min lilla ponny. han har slutat testa mig nu (äntligen) och har börjat lita mer på mig. bilderna visar både våra dåliga och bra sidor haha. men ser ni hur han hoppar? han hoppar ju det som ingenting och han bjuder verkligen på hindret. får han bara kolla på det en gång, så bjuder han svinmycket efter det. men osäkerheten kommer försvinna så fort han lär sig lite mer. men än så länge är det helt suveränt! han är så underbar min ponnykille.
 
nu går han även in i spolspiltan utan problem, förut gick inte det. nu är han som en helt annan ponny, och det är så bra. <3
 
 
 
 
 
 
 
 
KOMMENTERA (1)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Tjääääniiis

Har verkligen ingen bloggmotivation fortfarande, men gör ett inlägg nu bara för att uppdatera er liksom. Igår spenderade jag hela dagen på ponnyridning i princip, hade lite kaos med nycklar oså innan vi skulle iväg med det löste sig. Det var iaf svinkul och jättemysigt♥. På hemvägen tog vi en galopp på kvarnängen vid crusingen asså lol, dom måste ju undrat vad fan vi var för några haha! Jag red Galax dit å hem, Charlotta Chira och Mimmi Banjo. Måste ju faktiskt skryta över hur duktiga och trafiksäkra ponnyer vi har, inne i stan var det massa cyklar, motorcyklar, bilar, cyklar å busshållplatser och människor vid trottoarerna och ponnyerna brydde sig inte ens, hur coola liksom.. HAHA men alltså älskar hur stabilt psyke dom ändå har våra fina ridskoleponnyer♥.
lill-laxen♥
 
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

The circle never ends

Hej alla fina! Nu känner jag att det vore bra att kanske komma tillbaka här igen. Har varit hästfri i några dar nu så nu börjar jag faktiskt längta lite till stallet och mysiga turer i skogen! Dagarna har flytit på med skola och kompisar, och mer än så har faktiskt inte hänt. Imorgon ska jag till älskade Pavvis(♥♥♥), äntligen! Det känns som evigheter sedan. Men innan det blir det att fara och göra lite grejs, och umgås med en underbar vän efter det!  
 
Är det bara jag som tycker det börjar bli sjukt skönt att komma igång med rutinerna igen? Tidig morgon, skola, stallet, hemma resten av kvällen..
Å vad jag tycker om dig.♥ Muppig slapp stallklädsel, i like it hahahahah..
 
KOMMENTERA (1)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Fjällen

Idag åker jag till fjällen och är där tills på lördag. Så under den tiden ska Eveline och Amanda uppdatera bloggen som vanligt hoppas jag, helst bättre :)
 
Mamma ska ta hand om safir, hon rider ju faktiskt också och vi delar ju på honom. Så nu passar det ju bra :D
 
vi får ses senare med massor av bilder!
 
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Första gången i ridhuset

Idag red jag Safir i ridhuset för första gången. Det gick superbra! 
 
Vi jobbade lite i trav på volter och serpentinbågar och sedan fick jag gå upp till avolten och galoppera där. det gick också ganska bra. Han sparkar bakut väldigt mycket i galoppen och liknande men idag vann JAG. jag sa åt honom ordentligt och jag kom även på varför han har gjort så - jag har varit FÖR tydlig i fattningen och därför har han ju skjutits iväg liksom. Men sedan gick det bättre, när jag var mindre tydlig men bestämd. 
 
Sedan gick allt superbra. Imorgon åker jag till fjällen så mamma ska rida honom då. :)
 
 
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

shut me

Lalallala.. Asså jag har verkligen INGEN bloggmotivation, känner mig så låg.. Red finaste Pluto igår, gick faktiskt hyfsat även om vi inte ridit dressyr på evigheter! Fick sen hoppa O´boy lite medans Emmy fick busa runt på Pluto, ooojjj det var såå kul, han tyckte också det var kul och triggade igång! Han är så fin O´boyen.♥ Och plutti var också jättefiiiin(♥♥), fixade allt åt Pavve(♥♥) igår också, och var på usektmöte. 
Dessa djur alltså... Dom får en att må så bra♥
 
KOMMENTERA (1)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Ridpasset förra veckan

förra veckan red jag min första ridlektion med safir. Det gick helt okej, men han var lite jobbig och spänd.
Här får ni lite bilder.
och eftersom jag vill att ni ska få följa med oss, från början, så visar jag allt - även de dåliga sidorna. så kan vi se oss om när vi har kommit en bit på vägen och inse vilken förändring vi har gjort. 
 
foto: emmy nilsson
 
 
 
 
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Smörja utrustningen

Något som jag tycker är jätteviktigt när man rider varje dag är att hålla bra kvalitet på sin utrustning. det kan man göra på många sätt, och det minsta man kan göra är att smörja sin läderutrustning varje dag. 
 
Efter jag har ridit är jag alltid jättenoga med att smörja både sadel, träns, sadelgjord m.m för att det ska hålla längre och vara fint. Utrustning kostar faktiskt mycket pengar och jag har inte lust att köpa en ny sadel för att den har nötts sönder. Då kan man istället lägga ner lite pengar på att köpa bra smörjmedel så håller allt längre :)
 
Jag använder Effax leder combi som fungerar skitbra! det kostar 129 kronor på hööks tror jag och det är värd VARENDA krona. Lädret blir otroligt fint efter bara en smörjning. Såhär står det på baksidan: ''Effax ledercombi är en helt ny kombination av mild rengöring och unik djupverkan. den fettfria lösningen tar bort den hårdaste smuts och ger bra läderkänsla''. Det stämmer till 100% och ja, det är super.
 
 
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Safir i kuriren

Fick ett sms av min mormor igårmorse där hon skrev att safir var med i tidningen. jaha sa jag och frågade om en bild. haha då såg ju jag att han var med! Jättesöt var han, och han var även med på internet. 
 
han ser väldigt skitig ut men han är egentligen vit, haha.
 
 
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Kommentarer som gör mig lycklig!

Att ni kommenterar om mig och safir gör mig otroligt lycklig. jag blir så otroligt glad över att få läsa era kommentarer om hur fin han är, att ni också ser det jag ser så att säga. <3
 
Vill att ni ska få veta att jag blir otroligt glad över det ni skriver, för jag blir verkligen G-L-A-D.
 
här har ni några kommentarer som jag fått om honom, och detta är bara på bloggen. Ni som har skrivit på facebook och instagram om honom gör mig också jätteglad såklart <3
nu är bäst, visst vet ni det? <3
 
 
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Loggar in till detta....

tack så hemskt mycket för alla kommentarer som vi har fått in idag! Så otroligt kul att ni kommenterar och läser våran blogg. <3
 
Vi svarar alltid på kommentarerna vi får och ser det som en självklarhet så förvänta er ett svar om ni kommenterar. :)
 
 
 
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Safirs bett

2-delat tränsbett
detta bettet går safir bäst med. fått ett par bettskivor av kajza också som jag ska testa ta på också eftersom detta bett har enkelt för att åka igenom hans mun. Men detta är bettet han går bäst på, hänger sig inte i handen och blir inte alls lika tung på detta bett som med det andra. Gillar dock tredelade bett mera, men safir går bäst på detta.
 
D-ringat bett med kopparrullar
 detta bett testade jag när jag red honom för några veckor sedan och de första gångerna gick han riktigt bra på det. detta bett förhindrar att bettet åker igenom munnen men efter ett tag så blev safir väldigt tung med detta bettet och blev väldigt stark. Detta kanske jag bara ska rida med någon gång ibland, vi får se.
 
 
 
 
KOMMENTERA (1)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Lördag

Idag ska faktiskt mina föräldrar gifta sig så idag kommer uppdateringen inte vara den bästa. Jag har gjort ett tidsinställt inlägg iallafall.
 
Jag ska faktiskt sjunga på brölloppet så jag är ganska nervös. men det ska nog gå bra!!
 
idag ska safir få vila, jag hinner inte rida idag. ska dit och fixa nu på morgonen så ska nina ta in honom ikväll. Han är dock värd en vilodag idag, så rider jag honom lite lätt imorgon. 
 
Ha det bra vänner, nu ska jag åka och fixa safir!
bild från min instagram, @eemiliasamuelsson.
 
 
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Dagens Ridpass

idag red jag Safir med det tvådelade bettet istället för det D-ringade med kopparrullar. Det gick över förväntan! Han var superfin. 
 
jag började med att skritta honom i båda varven, det gick superbra. Sedan började jag trava och jag märker otroligt mycket skillnad på honom på denna vecka (jag har bara haft honom i lite mer än en vecka). Han var avslappnad och mjuk, precis som jag vill ha honom i traven. 
 
Jag hade planerat att hoppa idag och det gjorde jag. två hinder, på en distans med orelaterat avstånd. jag började med att hoppa det lilla hindret, och han tvekade inte ens. Då kan jag berätta att jag blev stolt över min bebis. 
Sedan kom jag på ett lågt kryss, och först stannade han en gång, men hoppade sedan stillastående. Så kul att han verkligen vill komma över, trots att det blir svårt. Men han klarade det bra. Sedan kom vi en gång till och då hoppade han som vanligt. 
 
Sedan kom jag på båda två, som en liten bana haha. Det gick så sjukt bra! han visste precis vad som gällde och tvekade inte en sekund. Även om han sparkade bakut av glädje två meter innan hoppade han ändå. haha. Men han gjorde det riktigt bra! Vi höjde sedan krysset och insåg att safir hoppar bättre när det är högre. Vi höjde det till cirka. 50-60 cm och vi slog höjdrekord faktiskt ;)
 
så otroligt fin ponny jag har, så lycklig är jag just nu! jag ville aldrig hoppa av idag, jag ville fortsätta rida hela natten. sånna ridpass vill man ha varje dag! synd att han ska vila imorgon, jag är så ridsugen just nu. han ger mig så mycket motivation!
foto julia hermanson.
 
 
 
 
KOMMENTERA (2)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Lunatic och Titan

 
en av mina absoluta favorithästar som tävlar de allra högsta klasserna är nog Lunatic, som rids av Jens Fredricsson. Så otroligt söt häst med glimten i ögat och som alltid vill klara sig felfritt runt banan. 
 
Men, jag är även otroligt förtjust i Titan, som rids av Emma emanuelsson.
denna hästen har också glimten i ögat, och är så otroligt fin. Hon vann blandannat Wolkswagen grand prix 2012 med denna hästen och rider bland de allra högsta klasserna med den just nu. Tror absolut att dessa två kommer bli ruskigt farliga i eliten i framtiden, eller ja, redan nu. 
 
Vilken häst är eran favorit, om ni får välja mellan de stora tävlingshästarna i världen?
 
 
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Kingsland winter 2013

här är några produkter från kingslands winter-kollektion 2013! tyckte om den jättemycket faktiskt. snygga produkter som passar alla. och ja, jag vet att jag råkade stoppa dit två likadana jackor, men orkade inte göra om tyvärr.
min personliga favorit av de produkterna ovan är den rosa västen, den var riktigt snygg. Ni kan se hela kollektionen HÄR!
 

 
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Love u <3

foto: Julia Hermanson
 
 
 
KOMMENTERA (10)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Losing your memory

Anledningen till varför jag inte bloggar är för att jag verkligen inte har någon lust eller känner mig motiverad, ångest inför skolan och känner mig almänt depp. Har ridit massor på finaste Apollo, Pluto, Pavve och Scally.. Orkar verkligen inte berätta något i detalj. Ska ta vara på de sista sommarlovsdagarna nu!
Tusen hjärtan på dig finaste hjärtis, älskar dig♥
 
KOMMENTERA (0)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Lördag

hej! tack så jättemycket för alla fina kommentarer om safir från gårdagens ridpass. Det är verkligen jättekul och betyder jättemycket för mig att höra <3
 
vad händer idag då? 
jo, jag har redan varit och fixat allt till safir idag, det ända som jag ska göra är att rida, men det tänkte jag göra lite senare idag. Idag ska han bara gå ett lugnt skrittpass med fokus på att hålla koll på bogen. Så vi får hoppas att det går bra, men det tror jag!
Annars så händer det inte så mycket idag.
 
sötisen
 
 
KOMMENTERA (1)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Gårdagen

Tog det lugnt mest hela dagen, låg och solade, for och badade och på kvällen for jag till stallet. Red Fröken ett pass i skogen med galopparbete, svettig häst efteråt men vill att hon ska "hitta" sig själv där och kunna balansera upp sig, så nu ska vi börja jobba på fattningarna från en lugn trav. Hon var hur duktig som helst, och hon är verkligen lyhörd på allt man gör! For sen på en jättemysig skritt-tur med grimma och grimmskaft som tyglar på underbara Pavve runt ängen.♥ 
Idag... Ska jag sola, och rida fina Apollo, ååå måste ta vara på den sista veckan med honom..:(♥
KOMMENTERA (1)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget

   

Bilder från Dagens ridpass

Idag red jag och amanda igen, men denna gång red jag den större delen av passet. Vi jobbade lite likadant som igår, men mycket lugnare arbete. Vi lät honom gå över lite bommar idag också, så han ska få märka att det kan ingå i många ridpass liksom.
Sedan körde vi ett kort, men intensivt pass, med mycket trav och skritt. Mycket utåtställningar i skritten och fokus på att inte boga ut och hålla koll på bogen. Det gick faktiskt superbra det också.
Vi tog bara två korta galopper idag och fokuserade mest på andra delar. så han var riktigt fin idag faktiskt, lite träningsvärk hade han nog men ändå riktigt fin.
 
Här kommer lite bilder!
 
 
Vad tycker ni om min snygga ponny? :)
 
 
 
KOMMENTERA (6)
publicerat i ALLMÄNT / länka inlägget